Mittbackens plan för att stoppa stjärnanfallaren: ”Snicksnack”

GÖTEBORG. Emma Berglund kommer att ”snicksnacka” för att få vännen och konkurrenten Stina Blackstenius ur balans i toppmötet.

– Jag tycker det är roligt att kunna föra lite konversationer på planen eller på fasta situationer, säger mittbacken från Rosengård.

– Jag kan nog snicksnacka lite tillbaka, säger anfallaren Stina Blackstenius.

Rosengård kommer under lördagen till Bravida för att sätta in guldrycket som kan avgöra damallsvenskan.

Men ett sargat och skadebenäget Rosengård vet att utmaningen mot regerande svenska mästarna är stor.

Ett av de främsta hoten är anfallaren Stina Blackstenius.

Hur man stoppar Stina är en fråga som den före detta lagkamraten Emma Berglund funderar på.

– Ja du.. Stina har utvecklats bra det här året. Det är klart att hon spelar med ett självförtroende nu och har gjort många mål. Fler mål på olika sätt också. Hon har gjort mer boxmål än vad hon kanske gjort tidigare. Huvudspelet har också utvecklat så det är många detaljer att ta i beaktning, men hon måste få bollar och det är något man måste tänka på också, säger Rosengårds mittback.

I bakfickan finns dock ett udda knep. Det avslöjar Olivia Schough när Sportbladet genomförde en intervju med henne och Berglund inför mötet.

– Du brukar ju snicksnacka med forwards. Du kommer ju prata med Stina! utbrister Olivia Schough.
– Ja, jag tycker det är roligt att kunna föra lite konversationer på planen eller på fasta situationer. Kanske hitta ögonkontakt. Brukar också oftast komma till skratt men det är klart att det viktigaste när man väl är där är matchen i sig. Man kan skilja lite på sak och person. Det är spelare man möter som man tycker väldigt mycket om vi sidan om, säger Berglund.

Stina Blackstenius ler när Sportbladet berättar om planen.

Blir du påverkad av sådant?

– Det vet jag inte om jag blir. Jag kan nog snicksnacka lite tillbaka. Det är en gammal lagkompis och det är klart att man kan kommentera lite under matchen men jag tror inte det är något som påverkar mig, säger anfallaren Stina Blackstenius.

Det låter som en variant av ”mjuk psykning”, vad snackar man om då?

– Jag vet faktiskt inte (skratt). Det handlar mer om små kommentarer, men det är inget som jag har märkt av supermycket tidigare när vi har mötts så vi får se vad som väntar....

Hur ser du på din egen säsong så här långt?

– Det är vissa delar som jag har utvecklat under säsongen och jag har fått spela otroligt mycket vilket har varit värdefullt. Jag har fått möjligheten att utveckla andra delar i mitt spel. Jag har alltid varit en djupledsforward och under den här säsongen har jag känt att jag har kunnat bli lite mer involverad på andra sätt också.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.