Kritiken mot United: ”Varför går de inte i pension?”

Ralf Rangnick bad om ursäkt efter Manchester Uniteds storförlust.

Boxaren Tyson Fury ställde sig frågan om inte hela laget borde gå ”i pension” och Scott Minto undrar om Erik ten Hag har ångrat sitt klubbyte i sommar.

– Han kollar sitt kontrakt för att se om bläcket har torkat, säger den tidigare Chelsea- och West Ham-spelaren till TalkSport.

Följ ämnen i artikeln

Manchester United-supportrarna sjöng ni är inte värdiga att bära tröjan och Ralf Rangnick bad om ursäkt efter matchen.

Efter gårdagens 0–4-förlust borta mot Brighton har laget, inte helt oväntat, kritiserats.

Boxaren och United-supportern Tyson Fury publicerade en story på Instagram med texten: ”En chockerande säsong. Ge oss 2022/23”. I videon säger Fury bland annat:

Vad säger ni, United? Varför går de inte i pension?

”Stirrar ut i rymden”

Sky Sports Lewis Jones är chockad över att Pascal Gross och hans Brighton ”lekte med Manchester United”.

– Han (Gross) är en bra spelare, men förstå mig rätt. De flesta Premier League-supportrarna hade inte ens känt igen honom om de gick förbi han på stan, säger Lewis Jones i Sky Sports och fortsätter:

– Brighton är allt som United inte är. Vältränat, fullt av lust, fullt av skicklighet och förtroende för sitt tillvägagångssätt. När deras tränare pratar lyssnar de förmodligen. När Ralf Rangnick berättar för sina spelare vad de ska göra, så har de en vana att stirra ut i rymden.

”Det här är inte United”

Den tidigare Chelsea- och West Ham-spelaren Scott Minto tycker att nutidens United inte är av samma klass som det Manchesterlag han mötte på 1990- och början på 2000-talet.

– Då hade de Beckham, Keane, Scholes, Giggs, Sheringham, Cole, Yorke, men det här är inte Manchester United, säger han till TalkSport.

Minto ställer sig också frågan om hur nöjd Erik ten Hag faktisk är över att bli den nya United-tränaren i sommar.

– Han kollar sitt kontrakt för att se om bläcket har torkat, tar fram ett suddgummi och säger: ”Jag är inte helt säker på att jag kan vända det här”, säger Minto.

Manchester United har endast en Premier League-match kvar av säsongen, den 22 maj mot Crystal Palace. Klubben ligger sexa i tabellen och lagen, West Ham och Wolverhampton, som de slåss med om en Europaplats har två matcher färre spelade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.