Fotboll

Football Radical: I won't fuck us over, I'm Mr. November

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Två samlingar i rad har herrlandslaget fått återbud från backar som fått barn, men inför novembersamlingen ser det lugnt ut på barnfödarfronten.

Football Radical vädrar en ståndpunkt i frågan:

Varför vill landslaget inte vinna VM?

I dag blev det kulturdebatt.

Radikalerna i Sveriges kanske enda podcast om tysk grammatik, argentinska såpoperor och fotboll tar avstamp i den senaste utvecklingen kring Paris gulligaste eller mest infekterade (eller möjligen båda delar) skilsmässodrama, men följer också upp diskussionen som följt i spåren av att Simon Bank försökt hålla två bollar i luften på en gång. Kan det rentav vara så att vi hör ett eko från debatten om gangsterrap och gängkrig på en fullkomligt väsensskild men besläktad nivå, och i fotbollsdräkt?

Från tragik till tyska tv-shower är steget långt, men det tas.

Podden har inte ens hunnit hämta sig från insikten att Mats Hummels ska bli ståupp-komiker innan nästa slag kommer från den tyska tv-industrin. En gammal fotbollsidol har tagit på sig en hammarhajdräkt, och det är tyvärr inte en metafor. Han har en hammarhajdräkt. I tv. Vem? Det krävs en lyssning för att få veta.

Johanna Frändén tar det ansvar som svensk fotboll inte tar, och väcker ödesfrågan om varför det inte föds några novemberbarn i landslaget. Vad säger Janne Andersson? Karl-Erik? Gerhardsson? I väntan på svar säger podden sitt, och de är inte nådiga. Det är ändå fotboll det handlar om, eller – som man skulle säga om man vore italiensk litteraturvetare – ”en del av mänsklighetens mentala panorama”.  

Vidare tipsas det om en omistlig studie av reggae som en kulturell kritik av engelsk fotboll, och sambandet mellan transnationella sound och ett diasporiskt fotbollsmedvetande. Ni hör ju.

Mer? Visst. Mauro Icardi, Wanda Nara, Johanna Frändén, Simon Bank, Salman Rushdie, Ingmar Bergman, Scarlett Johansson, Märta Tikkanen, August Strindberg, Harold Pinter, Einár, Daniel Kindberg, Marcus Rashford, Clement Bushay, Djibril Cissé, Basile Boli, Frank Leboeuf, Horst Hrubesch, Dimitri Payet, Paolo Bertinetti, Lars Vilks, Nils Liedholm, Raymond Domenech, Ronaldo, Susan Miller, Alexander Östlund, Tomas Brolin, Fridolina Rolfö, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Krafth, Yasin.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Ingen klubb kunde bluffa sig lika högt som ÖFK – alla klubbar kan lära sig något av dem

Kristoffer Olsson skadad – med 14 dagar till Sveriges match

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Mauro Icardi

Simon Bank

Johanna Frändén

Kulturdebatt