Jürgen Klopp rasar: ”Ren galenskap”

Jürgen Klopp rasar, Raheem Sterling vill lämna och Steve Bruce får en livboj kastad till sig.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jürgen Klopp är inte nöjd med Nations League-upplägget och höjer ett varningens finger för utbrända spelare.

I en intervju med Sky berättar Liverpool-tränaren uttryckligen vad han tycker om det intensiva spelschemat och efterföljande belastningen på spelarna.

– Det är galet, det vi håller på med. I sommar kommer det vara ytterligare fyra Nations League-matcher vilket är galet. Vid tiden då Nations League introducerades sa vi att det var en nonsensturnering. Anledningen är att det finns alldeles för många meningslösa matcher, så många vänskapsmatcher, säger Klopp.

– Men eftersom den turneringen är på plats nu finns inga möjligheter att minska antalet matcher. Samtliga förbund har styrt i den riktningen. Spelarna måste betala för det, vilket är ren galenskap.

Tysken tar USA:s proffsligor som ett jämförande exempel.

– Mycket pengar pumpas in i fotboll, ännu mer i amerikansk sport. De har ett uppehåll på fyra månader plus förberedelsetid. Vi har inte ens tid att träna. De spelar också boom, boom, boom – men de har det här uppehållet. Låt det sjunka in. Något har gått väldigt snett. Att grabbarna fortfarande lyckas prestera på en så pass hög nivå är tack vare dem själva. Långsiktigt kan det bara leda till en sak – vilket är helt fel väg.

Jürgen Klopp drar sig heller inte för att kommentera PIF:s övertagande av Newcastle.

– Hur detta gick igenom trots de många bekymren runtomkring kan jag inte svara på, säger tränaren.

– Ska vi bara prata fotboll så är det klart att rent långsiktigt kommer det bli en supermakt. Detta är den tredje klubben jag känner till i världsfotbollen som tillhör ett land och det är uppenbart att den tillhör planetens rikaste familj.

DAGENS LIVBOJ

Steve Bruce väntas fortfarande sparkas av Newcastle – men oväntat nog blir han kvar mot Tottenham, rapporterar Daily Mail. Därmed ser 60-åringen ut att göra sin 1000:e match som tränare. Stora delar av truppen (varav många vill se en ny manager) sägs vara förvirrade av beskedet. Jakten på en långsiktig ersättare går vidare.

DAGENS STATEMENT

Raheem Sterling öppnar för att lämna Manchester City. Engelsmannen, som fått allt mindre speltid av Pep Guardiola, hymlar inte med att inte trivs med att sitta på bänken.

– Om jag vill bibehålla glädjen på en viss nivå måste jag spela fotboll. Få göra mål och njuta, säger Sterling till engelsk media.

– Om möjligheten att gå någon annanstans för att få mer speltid fanns skulle jag vara öppen för det. Jag tänker inte gnälla eller försöka göra det större än vad det är. Jag vill bara spela fotbollsmatcher på kontinuerlig basis.

Sterling har 20 månader kvar på kontraktet med den regerande ligamästaren. Några nya kontraktsförhandlingar har än så länge inte hållits.

Ett utlandsäventyr lockar dessutom.

– Som engelsk spelare är allt jag känner till Premier League. Jag har alltid tänkt att jag en dag skulle vilja spela utomlands, se hur jag skulle mäta mig vid en sådan utmaning, säger han.

DAGENS STRAFF

Ralph Hasenhüttl ser ut att åka på en saftig bot av FA efter kommentarerna om Mike Dean i samband med förlusten mot Chelsea. Dean, som var VAR-domare och bland annat uppmanade huvuddomare Martin Atkinson att visa ut James Ward-Prowse, fick inte direkt ros av Southampton-tränaren i intervjuerna efter matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.