Damlandslaget i fotboll

Zecira Musovic om uppmärksamheten på Twitter

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Zecira Musovic har väckt stor uppmärksamhet på Twitter.

Men inläggen är inte bara på skoj.

– Det är klart att det finns lite allvar i det hela även om vi kommit en bit på vägen, säger hon på lördagens pressträff.

”Professionell fotbollsspelare. Okej, egentligen inte för jag är tjej. Så jag är hemmafru, mestadels i köket. Min pojkvän är proffset. Hobbymålvakt för Chelsea när jag diskat klart”.

Så lyder den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic beskrivning på Twitter. En beskrivning som fått stor uppmärksamhet på plattformen.

– Det har verkligen fått en hel del reaktioner, vilket är väldigt kul. Den utländska twitterpubliken nappade lite mer på min sarkasm än den svenska. Jag skulle jag säga att det beskriver mig ganska väl som person, att jag gillar att föra diskussion framåt med en gnutta sarkasm. Att inte ta allting för seriöst. Det är lite vad som ligger bakom, säger hon under lördagens pressträff.

”En fråga vi fått höra mycket”

Hur har du tagit reaktionerna?

– Det har varit väldigt roliga reaktioner. Många som skrattat och tycker att det är kul. Och framför allt det viktigaste av allt, förstår sarkasmen i det hela, säger hon.

Musovic är känd för att ofta göra sin röst hörd i debatten om jämställdhet. Och beskrivningen är inte bara skriven i ett underhållande syfte.

– Nej, såklart. Det är en fråga som vi tidigare fått höra mycket. Att det är en tydlig rollfördelning i hemmet och att kvinnan ska stå i köket och laga mat. Det är klart att det finns lite allvar i det hela även om vi kommit en bit på vägen för att komma ifrån den verkligheten, säger Musovic.

”Inga problem att bjuda på mig”

Hur kommer det sig att du är så frispråkig på sociala medier, som ofta är den tydligaste länken mellan idrottare och dess publik?

– Jag älskar att skoja, jag älskar att skratta. Jag älskar att göra livet lite mindre allvarligt. När man får tillfälle att skoja så bör man ta det, säger hon.

Och ibland är det faktiskt bara på skoj. Som ett inlägg med en lagbild på Chelsea, där Musovic min är minst sagt osmickrande.

– Det är likt det mesta man kan finna på min sociala medier. Det är väldigt ofta jag hamnar i konstiga situationen där jag gör bort mig. Men jag har inga problem med att bjuda på mig själv. Det är bara roligt, säger hon.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Musovic om tuffa tankarna inför flytten: ”Skulle leva drömmen men jag hade ångest”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

Zecira Musovic

VM-kval i fotboll

Chelsea FC

Fotboll