Nabil Bahoui

Besviken Bahoui utbytt

Av: 

Staffan Dickson

Fredrik Jönsson

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Nabil Bahoui var besviken och skakade på huvudet när han lunkade av planen och byttes ut mot Anton Salétros.

Framme vid bänken tog Rikard Norling tag i honom och gav den offensive mittfältaren en tillsägning.

– Det är så med alla äktenskap och relationer, så länge det håller sig inom rimlighetens gränser är det okej, säger Rikard Norling.

Bahoui hade en fin framspelning till Tarik Elyounoussi i första halvlek, men hade liksom de flesta andra spelarna svårt att göra ett avtryck i första halvlek av dagens Stockholmsderby.

När han efter drygt 70 minuter byttes ut mot Anton Salétros skakade han på huvudet medan han lunkade av planen. Efter att ha tagit Salétros i hand var han på väg att gå förbi tränaren Rikard Norling, som dock tog tag i anfallaren och gav honom en tillrättavisning med pekfingret i luften.

”Han var besviken”

– Han var besviken naturligtvis, det kunde hela stadion se. Det är inte första gången jag byter ut honom heller och det har funnits samma naturliga instinktiva besvikelse. Det är så med alla äktenskap och relationer, så länge det håller sig inom rimlighetens gränser är det okej, säger Rikard Norling på presskonferensen och fortsätter:

– Sen om frugan, eller tvärtom, går till överdrift finns det en risk att det inte blir en bra relation heller. Jag tycker det höll sig inom den nivån.

Gjorde tummen upp

Bahoui själv förklarar situationen.

– Man vill spela fotboll. Jag har haft lite problem i veckan med en tå så jag var lite orolig att jag inte skulle kunna spela. Vi bedövade den lite innan så det var skönt att spela och när man väl var inne i det vill man spela. Men coachen vet bäst, det var inga hard feelings, säger han.

På frågan om vad Norling sa till honom efter bytet svarar Bahoui:

– Jag minns inte. Säkert, bra jobbat och typ kanske ”jogga ut lite snabbare nästa gång”. Det är bara att respektera allt han sa.

Tarik Elyounoussi avgjorde matchen på straff och efter slutsignalen såg Bahoui betydligt mer nöjd ut.

– Han kom fram efteråt med tummen upp och sa att det var okej, säger Norling.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Nabil Bahoui

LÄS VIDARE

Bohman: AIK var AIK igen – som en kär, men tjatig, gammal släkting

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nabil Bahoui

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll