Allsvenskan i fotboll

Simon Skrabb stor hjälte för Norrköping

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

NORRKÖPING. Det låg i luften i 78 minuter.

IFK Norrköping radade upp mängder av lägen, men målen ramlade inte in – förrän inbytte Simon Skrabb tryckte in 1–0.

Tack vare segern befäster laget tredjeplatsen i allsvenskan.

De sköt, nickade och satte Sundsvallsmålvakten William Eskelinen i ständigt arbete i den första halvleken.

Ändå ville inte bollen in i mål.

Närmast kom Norrköping när gästernas mittback Carlos Moros Gracia – i ett försök att rensa bort ett inlägg – var på väg att tåa in bollen i egen kasse.

– Det saknas skärpa och vi är lite dumma i de avgörande lägena. Man kan säga att vi tar en del förhastade beslut, säger Norrköpings Simon Thern.

Thern med framspelningen

I den andra halvleken ångade Norrköping på och var det bättre laget.

Gästande Sundsvall var däremot stabila i defensiven – i alla fall i 77 minuter.

För sedan kom den inbytte anfallaren Simon Skrabb rusande in i motståndarnas straffområde och glidtacklade in 1–0 i ett tomt mål. Passningen stod Simon Thern för.

– Jag kände att deras mittfältarna var lite slitna och jag tänkte att jag drar i väg i djupet och hoppas på att få bollen. Sen slår jag ett hyfsat bra inspel som Skrabb petar dit helt enkelt, berättar Thern om målet.

”Hellre fria än fälla”

En liten snackis efter matchen var det mål som Sundsvalls Linus Hallenius gjorde en bit in i andra halvleken – som Magnus Lindgren dömde bort för offside. Ett domslut som inte gillades av alla.

– Jag är besviken. Vi gjorde ett mål som inte var offside, jag har sett situationen i efterhand. Säger domarna att de hellre ska fria än fälla i sådana situationer får de ju göra det också, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Han får medhåll från Simon Thern, som säger att det var en lurig situation som hade kunnat bedömas hur som helst på grund av att IFK-spelaren Lars Krogh Gerson var med och touchade framspelningen till Hallenius.

– Det är en regel som är lite luddig. Antingen blåser man offside varje gång det är nån som kommer och stör, eller så gör man det inte. Det är en bedömningsfråga, det blir svårt för domarna.

Stormöte väntar

Norrköping befäster, tack vare segern, tredjeplatsen i den allsvenska tabellen. Laget har 22 poäng på tio spelade matcher. I och med AIK:s poängtapp mot Häcken är Norrköping nu bara en poäng efter stockholmarna.

Just AIK och Norrköping ställs mot varandra redan på lördag. Matchen spelas klockan 16.00 på Friends Arena.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskans mest underskattade spelare?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

GIF Sundsvall

IFK Norrköping

Simon Skrabb