”Sa till Mourinho att jag inte var redo”

avPelle Strandman

Efter knäskadan i Manchester United gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback för snabbt.

Det medger han i en intervju med BBC.

– Jag sa till tränaren (José Mourinho) att jag inte var redo, säger han.

Det var i april 2017 som Zlatan Ibrahimovic åkte på en allvarlig knäskada i Manchester Uniteds Europa League-möte med Anderlecht.

Svensken landade illa i en höjdduell och genomgick som följd av detta en lång rehabiliteringsperiod.

36-åringen återhämtade sig dock överraskande snabbt, erbjöds ett nytt ettårskontrakt med Manchester United och var tillbaka i spel igen redan i november samma år.

Men totalt blev det inte mer än en start och fyra inhopp för Ibrahimovic i Premier League den gångna säsongen – och på annandagen 2017 gjorde han sin sista match för Manchester United.

”Välj någon annan”

Nu medger anfallaren att han borde ha väntat längre med sin comeback.

– Sinnet kan vara redo, men knät var inte redo, säger han i en intervju med BBC och fortsätter:

– När jag var redo sa jag till mig själv: ”Jag är inte där”. De hade Zlatan förut. Men efteråt var jag inte redo att vara Zlatan.

”Ibra” tillägger att han poängterade för sin dåvarande tränare José Mourinho vid ett flertal tillfällen att han inte borde spela – men gjorde det ändå.

– Jag blev uttagen till många av matcherna men jag sa till tränaren: ”Lyssna, jag är inte redo. Jag vill inte göra dig besviken. Respekt till mina lagkamrater och tränaren. Välj någon annan som kan göra jobbet bättre”.

Zlatan Ibrahimovic bröt sitt kontrakt med United i mars då han skrev på ett kontrakt med LA Galaxy som sträcker sig över 2020.

– Varje gång jag tar tar på mig fotbollsskorna så njuter jag av ögonblicket – för efter att jag fick den allvarliga skadan var det inte mycket hopp om att jag skulle kunna spela igen, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM