Mourinhos plan för Lindelöf: ”Han är en möjlighet”

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf står över Manchester Uniteds USA-turné och åker istället direkt till England i början på nästa vecka.

När han väl återvänder har José Mourinho planer på att spela svensken på en annan position.

– Victor är ingen högerback, men han är en möjlighet, säger portugisen.

Efter VM-uttåget mot England för några veckor sedan har Victor Nilsson Lindelöf, och resterande mästerskapsspelare från klubben, fått extra semester till skillnad från övriga spelare i Manchester United som redan är i gång och träningsspelar på USA-turnén.

Väl i USA har tränare José Mourinho stött på problem.

Den ordinarie högerbacken Antonio Valencia drabbades av en vadskada i träningsmatchen mot San Jose Earthquakes för några dagar sedan och har skickats hem från lägret. Nyförvärvet från Porto,  Diogo Dalot, rehabiliterar för fullt och väntas inte vara helt återställd förrän i början av september.

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

Italienaren kan säljas

Samtidigt har italienaren Matteo Darmian – även han högerback – nu uttryckt en önskan om att lämna klubben.

– Matteo vill lämna och när spelare vill lämna, om rätt bud kommer, måste man försöka vara mänsklig och låta spelaren följa sin instinkt, säger den portugisiske tränaren till klubbens hemsida.

Det innebär helt enkelt att högerbacksalternativen börjar sina.

Där kommer Victor Nilsson Lindelöf in i bilden.

Det var i U21-EM i Tjeckien 2015 som Nilsson Lindelöf briljerade som högerback i det Sverige som sensationellt vann guld. 24-åringen blev sedan uttagen i Turneringens lag.

Under den brokiga fjolårssäsongen använde Mourinho honom till höger vid ett par tillfällen.

Tillbaka på måndag

Något som kan bli aktuellt igen.

– Det möjligt att Ashley Young kan spela som högerback, men han är på semester. Jag vet inte om han är tillbaka i tid för att vara tillgänglig för det. Victor Nilsson Lindelöf är en möjlighet. Han är ingen högerback, men han är en möjlighet på positionen. Han börjar träna på måndag och vi kommer skicka spelare till Manchester som ska träna med Victor eftersom det inte är någon mening för honom att komma till USA på måndag, när vi ändå åker hem på tisdag.

Manchester United har två matcher kvar att spela borta i USA, Liverpool 28 juli och Real Madrid 31 juli, innan laget vänder hem till England.

Seriepremiären sker den tionde augusti mot Leicester.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM