Pojkbandet – och den blyge revisorn

FOTBOLL

Bilden på Barça det snackas om efter El Clásico

Pojkbandet – och deras blyge revisor?

Nej, världens just nu bästa fotbollslag efter den hittills viktigaste segern på säsongen.

”Fri klädkod”, beordrade tränare Luis Enrique och FC Barcelonas kastade sina jeanskostymer inför El Clásico mot Real Madrid. Då kan det sluta så här.

Gudomligt porträtt

Dagen efter Barcelonas 2-1-seger talas det, förmodligen i brist på de annars så kontroversiella domslut vi vant oss vid, mycket om en bild som publicerats i sociala medier. Den föreställer fem brassar tillsynes redo för en ordentligt tur på stan (alternativ medverkan i en Austin Powers-film), firandes i omklädningsrummet.

Bakom de glada gynnarna hänger ett gudomligt porträtt på ytterbacken Dani Alves, excentrikern i mitten med guldskor. Han flankeras av sina landsmän Adriano, Douglas, Neymar och Rafina.

En blyg argentinare

Och så en blyg argentinare i dämpade kläder värdig vilken mellanchef på landstinget som helst. Det råkar vara världens bäste fotbollsspelare, Leo Messi, längst till vänster.

Bilden ger en inblick i omklädningsrummet hos världens just nu kanske formstarkaste fotbollslag efter att de förmodligen avgjort ligasäsongen. Är det någon gång man kommer undan med ett par guldskor så är det kanske ändå då.

ARTIKELN HANDLAR OM