Ny tung förlust för Gefle

avPetra Thorén

GÖTEBORG. En ansats till forcering, men det räckte inte.

Gefle förlorade mot BK Häcken med 1-3.

Nu lutar det mesta mot kval eller nedflyttning för Gefle.

– Det är inget önskeläge naturligtvis. Vi kan bara hoppas att de (Norrköping och Falkenberg) inte tar några poäng så får vi fokusera på vår sista match, säger Gefles Roger Sandberg.

Gefle, på kvalplats inför matchen, hade behövt poäng mot BK Häcken.

Men det slutade med förlust mot ett spelskickligt Häcken som balanserade sitt lag offensivt.

– Det var en tung förlust. Vi fick precis den start vi inte ville ha, säger Roger Sandberg, tränare i Gefle.

BK Häcken ägde första halvlek totalt och Simon Gustafson gjorde tidigt 1-0 med vänsterfoten. Kort efteråt, i den 18:e minuten, kunde Martin Ericson via stolpen styra in 2-0. Detta efter matchens vackraste anfall.

I andra halvlek, när Häcken flyttade fram ännu mer, så öppnade det sig ytor för Gefle. Johan Oremo kunde på sin andra målchans nicka in reduceringsmålet.

Men närmare än så kom inte Gefle.

– Det handlar mycket om effektiviteten. Vi släpper till två mål för lättvindigt och är inte tillräckligt effektiva framåt för att äta oss in i den här matchen, säger Roger Sandberg.

Strandberg punkterade

På stopptid punkterade inhopparen Carlos Strandberg matchen efter ett friläge.

Häcken avslutade därmed sin hemmasäsong med en stabil seger. Det skedde dock inför väldigt få fans, bara 819 hade hittat till Gamla Ullevi.

Negativt för Häcken var också att inhopparen Alexander Jeremejeff tvingades lämna planen efter bara sex minuters spel. Han skadade foten och transporterades till sjukhus innan matchen ens var slut. Häckens matchläkare, Carina Swenson, misstänker att det handlar om en fraktur på höger underben.

Lördagens match var den enda i allsvenskan och Gefle parkerar på kvalplats (29 poäng) tre poäng efter Falkenberg och Norrköping. Mjällby är en poäng efter Gefle under strecket. Mjällby spelar mot Kalmar FF på måndag.

– Hamnar vi i kval ska vi inte se det som jobbigt. Kval är en bra möjlighet, säger Roger Sandberg.

ARTIKELN HANDLAR OM