VM-studion nominerad till ”Skämskudden"

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Antipriset ”Skämskudden” belyser årets mest pinsamma tv-insatser.

SVT:s VM-studio från Brasilien är nominerat i kategorin ”direktsända evenemang”.

– Skämskuddens existens har aldrig varit mer berättigad, säger Martin Soneby, initiativtagare till priset.

SVT storsatsade under fotboll-VM och hyrde bland annat en studio på Copacabana som enligt uppgift till Sportbladet kostade 500 000 euro, motsvarande drygt 4,5 miljoner kronor.

Samma studio uppmärksammades stort under mästerskapet då exempelvis Henrik Brandao Jönsson charmat tittarna med sin Brasilien-känsla och inlånade experten Erik Hamrén fick kritik för sina analyser

”Säger en del”

Nu är SVT:s VM-sändningar nominerade till "Skämskudden”, ett antipris som delas ut till årets pinsammaste tv-ögonblick. Bakom priset står komikerna Martin Soneby och Fritte Fritzson och det delas ut för andra gången i år.

Priset ska enligt komikerna främja kreativitet och nytänkande inom svensk tv och SVT-studion är nominerat i kategorin ”direktsända evenemang”.

– Vi har tagit emot mängder av nomineringar vilket säger en del om kvaliteten på svensk tv-produktion. Skämskuddens existens har aldrig varit mer berättigad, säger Soneby i enligt Resume.se.

”De är skoningslösa”

”Vinnarna” i de olika kategorierna presenteras på en gala på Göra Källare i Stockholm den 28 augusti, en dag innan Kristallen-galan.

– Sköter man sitt jobb så finns ingen anledning till oro. Men levererar man dynga till folket, kommer Skämskuddens jury att reagera. De är skoningslösa, kommenterar Martin Sonneby.

Även en av SVT:s VM-experter, Daniel Nannskog, är nominerad för sin insats under mästerskapet. Han är nominerad i kategorin ”tv-personlighet”.

Se samtliga nomineringar nedan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM