22-årig manager yngst i historien

FOTBOLL

Under lördagen leder han lag i FA-cupen

Foto: TWITTER
22-årige James Phillips i mitten, intill två av klubbens spelare.

James Phillips, 22, är på väg att bli historisk.

Lördagen den 16 augusti leder han Romsey Town i den första omgången av FA-cupen – som den yngsta managern i cupens historia.

Under lördagen spelas matcher i den första omgången av FA-cupen för säsongen.

Romsey Town möter Fareham Town, båda från distriktet Hampshire i England. Klubbarna spelar i Wessex League, Englands nionde högsta liga, och matchen hade passerat omvärlden obemärkt förbi om det inte vore för en sak.

James Phillips.

Yngsta managern i historien

Phillipps, 22 år gammal, är nämligen manager för Romsey Town. När domaren blåser igång matchen mot Fareham Town kommer Phillips att bli den yngsta managern i FA-cupens 143-åriga historia, skriver Daily Mail.

Phillips, som är före detta målvakt, utvecklade tidigt ett intresse för coachning och började tränarkarriären redan vid 16 års ålder. I Romsey Town leder han spelare som vissa är över tio år äldre, bland annat är lagkaptenen Ben Andrews 33 år.

– Jag hade den här förmågan men tyckte inte att jag kunde få fram den på planen (som en spelare), så jag började med coachning. Jag har alltid varit intresserad av att leda och taktik i spelet, ända sedan jag fick mitt första Football Manager-spel, säger han enligt Daily Mail.

Klättrar i karriären

James Phillips har planer på att ta nästa steg i sin tränarkarriär. Nästa månad börjar han på Uefa B-licensen, men just nu ligger allt fokus på Romsey Town.

– Vi har gjort en gigantisk upprustning och värvat runt 30 nya spelare som knappt kan vänta på att få spela i FA-cupen, säger han.

– Klubben gick vidare första omgången förra året. V har fyra eller fem matcher framför oss innan vi når det målet i år, men jag tror att vi kan nå det, avslutar han.

ARTIKELN HANDLAR OM