”Kul att se att så många gillar dem”

FOTBOLL

Zlatans hälsning till det inte längre så okända landslaget

1 av 5 | Foto: BILDBYRÅN
I våras hälsade Zlatan Ibrahimovic på spelarna som ska delta i VM för funktionshindrade.

Zlatan Ibrahimovic räddade “det okända landslagets” VM-dröm med en gåva på 350 000 kronor.

Inför landslagets placeringsmatch mot Tyskland på fredagen visar 32-åringen att han följer laget med spänning.

”Stort lycka till killar!”, skriver Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged.

Zlatan Ibrahimovic satte in 350 000 kronor för att ”det okända landslaget” skulle få åka till VM. Ett initiativ som ska ha gjort sambon Helena Seger tårögd.

”Är ett skönt gäng”

Tack vare PSG-stjärnans stöd kunde lirarna med inlärningsvårigheter åka till VM i Brasilien och förverkliga sin fotbollsdröm. På fredagen väntar den sista matchen i turneringen när de 17 svenska landslagsspelarna gör upp med Tyskland om sjundeplatsen.

Inför matchen skickar nu Zlatan en hälsning till spelarna.

”Innan VM kallades de 'Det okända landslaget', men nu har de över 8.500 följare på Facebook. Kul att se att så många gillar dem – de är ett skönt gäng! Resultaten har inte riktigt gått som de har velat så här långt, men i morgon spelar de mot Tyskland i en match om sjundeplatsen och jag är säker på att de har bra chanser att vinna. Stort lycka till killar!”, skriver 32-åringen i sin app Zlatan unplugged.

”Man ska tacka”

Spelarna är också tacksamma för stjärnans insats.

– Det är första gången jag fått delta i ett världsmästerskap. Jag har spelat EM tidigare, men att få spela i Brasilien... det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det är inte varje dag man får spela ett världsmästerskap, säger 22-årige mittfältaren Ümit Yarar.

– Man ska tacka Zlatan och Paul Balsom (fotbollslandslagets fysiolog) och hela det gänget som hjälpte oss att få spela här i Brasilien. Annars hade det stannat vid en dröm, säger Yarar.

ARTIKELN HANDLAR OM