Svenskduo nära grekiska storklubbar

Foto: TT
Jimmy Durmaz.
FOTBOLL

En svenskduo k a n bli klar för de grekiska storklubbarna Olympiakos och Panathinaikos de närmaste dagarna.

Jimmy Durmaz, 25, har tänkt om och är åter mycket nära grekiska mästarna.

Om Valmir Berisha, 18, säger ja åker han till Aten för läkarundersökning och kontraktsskrivande med Panathinaikos inom kort.

Speciellt Jimmy Durmaz övergång från Genclerbirligi till Olympiakos har dragits i långbänk och länge sett ut att rinna ut i sanden.

Sportbladet avslöjade Olympiakos stora intresse för den svenske landslagsmittfältaren i slutet av juni och en knapp månad senare var förhandlingarna slutförda mellan klubbarna och spelaren – men då backade Durmaz överraskande ur affären.

Nu ska Olympiakos åter gett svensken samma erbjudande, en lön på totalt nio miljoner kronor netto per år, och Durmaz har enligt grekiska och turkiska medier accepterat budet.

Ska ha sagt farväl

Enligt turkiskfotboll.com som återger medieuppgifterna ska Durmaz redan ha sagt farväl till sina lagkamrater på Genclerbirligis träningsanläggning i Ankara för att flyga till Aten.

Med bara ett år kvar på kontraktet får Genclerbirligi 18,5 miljoner kronor för svensken. Enligt Sportbladets grekiska källor återstår dock några mindre detaljer innan övergången kan bli klar och fyraårskontraktet signeras, eventuellt redan under morgondagen.

Klart för CL

Olympiakos, som är direktkvalificerat för Champions League och som inleder ligaspelet på lördag, hoppas alla bitar ska falla på plats under fredagen. 

Sportbladet har förgäves sökt Jimmy Durmaz och hans agent Martin Dahlin för en kommentar.

”Klubbarna överens”

Enligt uppgifter ska även Valmir Berisha komma till Aten under de närmaste dagarna för att läkarundersökas och signera lånekontraktet med Panathinaikos.

Berishas agent, Fabio Alho, bekräftar delvis uppgifterna:

– Klubbarna är överens och de personliga delarna i avtalet är färdigförhandlade. Nu ska Valmir prata med sin familj och bestämma sig slutligen om han vill till Panathinaikos, säger Alho. Om han ger grönt ljus kommer det gå snabbt sedan.

Roma och Panathinaikos är överens om ett låneavtal i ett år och sedan har Panathiakos en option med fastställd övergångssumma om den grekiska klubben vill köpa loss anfallaren.

Lämnar Berisha Roma blir han lagkamrat med Marcus Berg och Emir Bajrami i Panathinaikos.