Ingen rök utan eld

Matchhjälten glöder – efter stora rökpetningen

Inför Arsenals möte med Stoke talade alla om rökning.

Och ingen rök utan eld.

Det visade en glödhet Alexis Sanchez när han på egen hand sänkte Stoke med två mål och en assist i 3-0-segern.

Förstemålvakten Wojciech Szczęsny petades från startelvan till hemmamatchen mot Stoke efter att ha rökt i duschen efter sina misstag senast mot Southampton.

”Står för sitt misstag”

– Jag tar hänsyn till alla aspekter när jag tar ett beslut, sa Wenger om den förväntade petningen inför matchen.

– Du vill självklart att alla ska uppträda exemplariskt. Jag gillar Wojciech som person, när han gör ett misstag står han för det. Han lär sig av sina misstag och han har bett om ursäkt.

Efter att Wenger bötfällt sin målvakt för incidenten var samtidigt både fransk och engelsk press snabba med att leta upp gamla bilder från Wengers tid i Monaco när fransmannen själv helt öppet rökte på bänken.

”Trodde inte det var jag”

– Jag trodde inte ens att det var jag. Men mitt problem här är att spelarna bedöms för sina insatser. I den bästa av världar är det bästa sättet att nå en bra prestation att uppträda så korrekt som möjligt. Jag är emot rökning men när jag växte upp var det under en period då vi fick betalt i cigaretter i slutet av månaden under vår militärtjänst. Det var en annan tid då.

Istället för Szczęsny fick David Ospina chansen i mål och gjorde inget misstag. Colombiananen höll nollan och kan med sin insats ha sett till att Szczęsnys rökning kan komma att kosta honom betydligt mer än bara böter.

Framåt har Arsenal för tillfället inga problem med ligans kanske hetaste spelare. Alexis Sanchez assisterade Laurent Koscielny till 1-0, väggspelade med Tomas Rosicky innan han vackert placerade in 2-0 och avslutade med att trycka in en frispark via muren till 3-0.

Glädjande för Arsenal var också att Mesut Özil gjorde sin första match sedan den 5 oktober. Däremot skadade sig Mathieu Debuchy olyckligt och kan, enligt The Mirror, ha slagit axeln ur led.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN