Fred slutar efter VM-fiaskot

Publicerad 2014-07-13

Ifrågasatt och utbuad under VM.

Nu har Fred fått nog.

– Jag är färdig med landslaget, säger han till tidningen Estadao.

För Freds del började VM med att han ordnade en straff till Brasilien – som gav tre poäng i öppningsmatchen mot Kroatien.

Han fick dock ta emot en hel del kritik för filmningen.

Fred har sågats under VM – och ingen annan brasiliansk startanfallaren har gjort så få mål för landet, ett enda. Han gjorde mål i Brasiliens 4-1-vinst mot Kamerun i gruppspelet.

”Inte bara var Freds fel”

Under 1-7-förlusten fick Fred ta emot enormt mycket burop från läktaren, och han känner själv att folket har utsett honom till syndabock.

– Besvikelsen är stor för alla. Allt blev misslyckat. Alla är skyldiga till det här, spelarna och hela ledarstaben. Du kan inte välja att lägga skulden på en eller två personer i Brasilien, säger han till Estadao.

– Fansen ville inte att det skulle gå så här, och inte vi heller. I Brasilien är det naturligt att det buas då. Det är en del av spelet. Det enda jag kan säga är att det inte bara var Freds fel.

”Färdig med landslaget”

VM-fiaskot och buropen blev för mycket för den 30-årige anfallaren. Nu lägger han av i landslaget.

– Jag tar mitt ansvar, jag ville göra mer. Vi från Brasilien har den otrevliga vanan att leta efter en eller två personer som ska korsfästas. Även i framgång gör vi allt för att välja en enda Gud. Vi är ett lag, som jobbar ihop hela tiden, säger Fred.

– Jag är färdig med landslaget nu.

Fred har också bett sin klubb Fluminense om en längre paus för att återhämta sig innan han börjar spela fotboll igen.

Fluminense spelar sin nästa match på söndag den 20 juli.

Följ ämnen i artikeln