MFF på besök – då väntar de storpublik

FOTBOLL

Räknar med minst 25 000 åskådare

Djurgården kraftsamlar ­inför mötet mot Malmö FF.

Storpublik väntar när ­serieledarna kommer till Tele2 arena.

– Jag vågar knappt tänka på hur stämningen kommer bli när vi spelar inför minst 25 000 åskådare, ­säger Järnkaminernas ­ordförande Dan Blomberg.

Foto: 25 000 väntas till Tele2 arena på söndag.

Hammarby har bjudit på ett par riktiga publikfester på Tele2 arena på sistone. I söndags drog toppmötet i superettan mot Ljungskile 31 074 åskådare.

Nu har Djurgården en riktigt fin siffra på gång på samma arena. När det nyblivna Champions League-laget Malmö FF står för motståndet på söndag blir det i stort sett lapp på luckan.

På fredagsförmiddagen hade över 21 000 biljetter sålts.

– Det ser ut att bli en riktigt bra publiksiffra. Vi är nästan förvånade med tanke på att vi ligger i ingenmansland. Vi har inget guldrace i allsvenskan eller topprace i superettan att sälja på, så det känns skönt att Djurgårdsfamiljen sluter upp, ­säger Tomas af Geijerstam, biljettansvarig i Djurgården, i ett pressmeddelande.

Upp till 28 000

Maxkapaciteten för matchen på söndagen är 28 000 – en notering som Djurgården alltså har förhoppningar om att nå upp till.

– Vi bestämde redan tidigt att vi skulle satsa på matchen mot Malmö. Jag vågar knappt tänka på hur stämningen på söndag kommer bli när vi spelar inför minst 25 000. Det kommer bli sinnes­sjukt, säger Dan Blomberg, ordförande i supporterklubben Järnkaminerna.

Djurgården har fin form för tillfället, trots att Daniel Amartey och Erton Fejzullahu har lämnat klubben i sommar. De tre senaste matcherna har gett 1-1 mot AIK, 4-0 mot Mjällby och 4-0 mot Brommapojkarna.

ARTIKELN HANDLAR OM