”Aldrig hört den här arenan sjunga så”

FOTBOLL

Här blir äntligen Arsenal en titelaspirant

1 av 7

Manager Arsene Wenger sade inför säsongen att det är i år det ska ske.

Sent på måndagskvällen visade Arsenal att de menar allvar.

De talangfulla laget utklassade lokalrivalen Chelsea (3–1) och bröty en hemsk svit med elva raka utan seger mot storlagen Man United och Chelsea.

– Det är ett fantastisk resultat för oss, säger matchhjälten Theo Walcott till BBC.

Arsenals kritiker har i flera år häcklat laget för att de aldrig lyckas vinna titlar och att laget för alltid kommer vara fullt av talanger som aldrig riktigt blommar ut. Efter att ha legat relativt lågt i flera år gick managern Arsene Wenger ut inför årets säsong och sade att det nu var dags. Kravet är titlar.

Song bakom ettan

Efter uppvisningen mot Chelsea är det dags att räkna med Arsenal.

Den vackra fotbollen var där som den brukar men nu fanns även effektiviteten hos hemmalaget. Det gav utdelning precis innan halvtid när Alexandre Song väggspelade med Jack Wilshere och avslutade fram till 1-0.

Det förlöste alla nervknutar hos Arsenal som inför matchen inte hade slagit Chelsea sedan 2008 och förlorat fem raka derbyn.

The Walcott tog vara på ett turligt hopslag efter 51 minuter och serverade Cesc Fabregas som lade in bollen i det vidöppna målet. Walcott avslutade sedan själv bara tre minuter senare när han stal bollen från Florent Malouda, tog hjälp av Fabregas och placerade in 3-0.

Walcott hjälte

– Så här har vi nog aldrig hört den här arenan sjunga. Det här är något de har väntat på hur länge som helst. Att klappa till dem så rejält, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Branislav Ivanovic kunde visserligen reducera men det här var Arsenals kväll när laget äntligen tvålade dit en av Premier Leagues giganter igen. Wengers mannar är nu bara två poäng efter Manchester United, som dock har en match mindre spelad, i tabelltoppen.

– Det är ett fantastisk resultat för oss. Vi koncentrerade oss på att pressa. Alla pressade. Vi gav inte Chelsea något utrymme över huvud taget. Vi spelade bra fotboll, och ville göra det fölr våra fans, för de senaste åren har vi varit dåliga mot Chelsea, säger Theo Walcott till AP.

Lagkaptenen Cesc Fabregas:

– Skillnaden mellan ett bra lag och ett mycket bra lag är väldigt liten. Vi spelade som ett mycket bra lag gör, vi var fantastiska, säger han till Sky Sports.

För Chelseas manager Carlo Ancelotti är läget nu pressat.

Matchen var lagets sjätte raka utan seger i ligan, den längsta sviten för klubben på tio år.

ARTIKELN HANDLAR OM