Tackar rivalerna för deras fiasko

FOTBOLL

Dif: Det har varit perfekt

Regerande mästarna AIK sparkade tränare, stängde av nyckelspelare och var länge nära att åka ur allsvenskan.

Degraderade Hammarby drabbades av kaos i styrelserummet, konkurshot och var inte ens med i toppen av superettan.

Då njöt Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson.

– Det har varit perfekt. En drömtillvaro för oss, säger Jacobsson i en intervju på Djurgårdens hemsida.

Kaoset i AIK och Hammarby har dragit strålkastarljuset bort från Djurgården. Lite i skymundan gjorde klubben en godkänd säsong och inledde satsningen mot en ny framgångsera. Något ordföranden Tommy Jacobsson nu tackar ärkerivalerna för.

”Mycket lugn och ro”

– Det har varit perfekt alltså. Vi har fått jobba i fred. Det är så att när det är turbulent i AIK och Hammarby har vi fått extra mycket lugn och ro. Det är inte så mycket fokus på Djurgården vilket är en drömtillvaro för oss för att kunna bygga i lugn och ro, säger Jacobsson.

Ordföranden delar också ut tre tydliga kängor i mellandagsintervjun. Både egna spelare, Malmö och hans hemstad Linköping får sig en smäll när Jacobsson ska utse årets mål, årets händelse och berätta om sin bakgrund.

Ekongs självmål årets mål

– Prince Ikpe Ekongs glidtackling i eget mål måste vara årets mål. Den tajmingen har han varken haft före eller efter det. Det var ett lysande mål. Han gjorde fyra mål på tre matcher också varav tre i eget mål. Det är tungt, säger Jacobsson skämtsamt.

Vilken var årets händelse?

– Hemmamatchen mot Malmö när vi krossade danskarna.

Att Linköping får sig en känga var mer oväntat. Men Dif-ordföranden har inte mycket till övers för hemstadens idrottsverksamhet.

– Linköping har ingen tradition av idrott även om de på senare år fått ett köplag i hockey, säger Jacobsson.

ARTIKELN HANDLAR OM