Zlatan Ibrahimovic

Sacchis egna ord om konflikten med Ibra

Av: 

Therese Gustafsson

FOTBOLL

”Borde visa mer respekt”

Zlatan Ibrahimovic röt ifrån ordentligt mot Milan-legendaren Arrigo Sacchi och uppmanade honom att ”lära sig att hålla tyst”.

Nu kommer svaret.

Sacchi skriver själv i Gazzetta dello Sport att han inte alls menade att bråka med Milans nya anfallsstjärna.

– Jag önskar honom all lycka och uppmanar honom att visa mer respekt för åsikter som uttalats av någon som åstadkommit något inom fotbollen.

Det var efter onsdagens Champions League-match som Zlatan Ibrahimovic, 28, och Arrigo Sacchi, 64, hamnade i ett ordbråk direkt i tv.

Sacchi befann sig i en tv-studio och efter matchen som Ibrahimovic avgjort med två mål, intervjuades svensken i mixade zonen via länk.

– Sacchi sa i studion att om du inte haft 47 i skostorlek hade du aldrig nått fram att göra det första målet, sade programledaren, en kommentar (en komplimang enligt Sacchi) som fick ”Ibra” att tända till.

– Sacchi ska lära sig att hålla tyst. Han verkar avundsjuk. Han har pratat flera gånger tidigare om mig, även när jag var i Barcelona, sade en irriterad svensk anfallsstjärna.

”Har inte förolämpat honom”

Sacchi försvarade sig omgående men har i dag skrivit ett längre svar i Gazzetta dello Sport där han ger sin sida av saken.

– Jag har verkligen inte bråkat med honom och jag är bara begränsad till att svara med lugn att det är min rätt att uttala min åsikt samtidigt som jag klargör att jag aldrig förolämpat honom och att jag aldrig har visat brist på respekt, skriver han och fortsätter:

– Han hade dålig tajming. Men Zlatan var kanske trött efter matchen eller kanske dåligt informerad. Han kanske inte visste vilken stor beundran och respekt som jag visar Berlusconi (Silvio, klubbägare), Galliani (Adriano, vicepresident), och Milans fans.

”Svårt att anpassa sig i en orkester”

– Ibrahimovic blev kanske förolämpad förra året när jag sade att Barcelona värvat världens bästa solist när det gäller styrka, teknik och fysik, men att en solist har svårt att passa i en orkester.

– Men jag lade till att om Guardiola kunde klara av att få honom att spela med laget, som är avgörande i modern fotboll, skulle han bli den bästa spelaren i världen.

– Utan något agg önskar jag honom all lycka och uppmanar honom att visa större respekt för tekniska åsikter, speciellt om de är uttalade av någon som gjort något inom fotbollen, avslutar Sacchi.

”Måste bli av med adrenalin”

På en presskonferens på fredagen uttalade sig Real Madrid-tränaren José Mourinho om bråket.

– Jag känner båda två väldigt väl. Ibland blir det så när man pratar efter en match. Man är så full av adrenalin som man måste bli av med, konstaterar han.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic