"Andres Iniesta vinner guldbollen"

FOTBOLL

Klart enligt italiensk media

Det är en dryg månad tills priset ska delas ut.

Men redan nu skriver Gazzetta dello sport: Det är klart att Andrés Iniesta vinner det åtråvärda FIFA Ballon d'Or.

I morgon blir det offentligt vilka som enligt FIFA och tidningen France Football är världens tre bästa spelare. Det är 23 spelare nominerade men denna lista bantas nu till tre namn.

Den 10 januari offentliggörs vem som vinner priset.

Men Gazzetta dello sport skriver att det redan nu är klart vem som vinner. Enligt den italienska tidningen tar Andrés Iniesta priset före lagkamraterna Xavi och Leo Messi som slutar tvåa respektive trea.

Sneijder utanför

Många har sett Wesley Sneijder som favorit då han både vann trippeln med Inter och tog Holland till VM-final. Men han är alltså inte ens med på topp 3 om man får tro tidningen.

Den tidigare guldbollenvinnaren Fabio Cannovaro tycker att Iniesta vore ett logiskt val.

– Jag skulle ge det till Iniesta, han har imponerat i klubblaget i Barcelona och gjorde även målet som gav Spanien guldet i VM-finalen, säger han enligt goal.com.

"Spanjor måste vinna"

Cannovaro vann priset 2006, samma år som Italien vann VM, och han är inne på att en världsmästare måste vinna.

– Även om det är 23 spelare med i omröstningen, måste vinnaren vara en spanjor. Det vore logiskt då de vann VM, vilket är den avgörande turneringen för detta pris.

I år är första året någonsin Fifa och France football gått ihop för att dela ut det åtråvärda priset FIFA Ballon d'Or som världens bästa spelare.

Zlatan Ibrahimovic tillhör inte de 23 nominerade namnen.