”Är inte här för att bli AIK-idol”

Av: Jörgen Källström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Egurens utspel i debatten om
klubbhjärta: Om fem månader sticker jag

Foto: NICKLAS THEGERSTRÖM, SCANPIX

Eguren är snackisen inför AIK-premiären.

I onsdags hotades nyförvärvet av Bajen-anhängare under en träning.

Nu förklarar uruguyanen hur han ser på debatten om klubbkänsla.

– Jag är inte här för att bli någon ny AIK-idol, jag ska ge allt för laget men om fem månader sticker jag, säger allsvenskans hetaste spelare i en intervju i dagens SvD.

AIK:s lån av den förre detta Hammarbyspelaren Sebastián Eguren, från spanska Villarreal, har rört upp känslorna i Hammarbys supporterled.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar mittfältsstjärnan att han inte valde Stockholmsrivalen för att ”hämnas” på Bajen för den ekonomiska tvist han ligger i med klubben utan för Hammarby spelar i superettan och då kunde han tappa sin plats i VM-truppen.

Besviken på Bajen

Däremot så är han besviken på Hammarby som han hävdar lurat honom på miljonbelopp.

– Jag kan inte vara arg på föreningen. Det handlar om två personer som lurat mig på miljoner. Jag litade på Thomas (Andersson) och Lasse (Eriksson) men de har behandlat mig som om jag var dum i huvudet.

Hammarby kommenterar inte enskilda fall mellan spelare och klubb, enligt ett kort uttalande som SvD tagit del av.

VM-dröm

Allsvenskt spel med AIK kan bli en chans för Sebastian Eguren att ta en plats i Uruguays VM-lag till sommaren. Utlåningskontraktet från spanska Villarreal till AIK skrevs på den 19 februari och tar slut 19 juni. Då ska han återvända till La Liga-klubben.

Något Eguren är väl medveten om – uttalandet i intervjun med SvD ger de Hammarby-supportrar som kritiserat stjärnan för att vara en ”Legoknekt” och spelare utan klubbkänsla rätt.

Hemmapremiär i dag

– Jag är inte här för att bli någon ny AIK-idol. Jag ska ge allt för laget men om fem månader sticker jag. Kanske kommer fans komma ihåg mig.

I dag möter AIK nykomlingen Mjällby. Då får nummer 33, Sebastian Eguren, visa upp sig för hemmafansen för första gången.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN