Prahl: AIK är inte i balans

FOTBOLL

TFF tror sig kunna besegra mästarna på söndag

Foto: ANDRA SEGERN  Trelleborg hoppas att det blir lika glada miner som i går när man på söndag möter jumbolaget AIK på bortaplan.

TRELLEBORG. Första segern på fem omgångar.

Och på söndag kan Trelleborg skjuta fast AIK i bottenträsket.

– Det är klart att AIK inte är i balans, säger Tom Prahl efter segern mot Mjällby.

Magister Prahl valde att ge yttermittfältarna Magnus Andersson och Mattias Adelstam större offensiv frihet än tidigare under säsongen.

Det fick Trelleborgs offensiv att lossna.

– Vi skapade lika många målchanser i dag som vi gjort på de fyra senaste matcherna tillsammans, säger Prahl som fick se Jonathan Asps frispark i första halvlek gå förbi allt och alla och rakt in i mål.

– Vi har tagit ledningen två gånger i år. Det är i de två matcher som vi vunnit.

Reste sig och vann

Trots att Mjällby kvitterade reste sig Trelleborg. Mattias Adelstam kunde från nära håll trycka in 2–1 i nättaket efter förarbete av Joakim Sjöhage och Magnus Andersson. Därefter träffade Victor Svensson ribban, Adelstam sumpade ett friläge och ur den synvinkeln var Trelleborgs seger rättvis.

Smolket i glädjebägaren var att mittfältaren Kristian Haynes tvingades utgå med en huvudskada redan i 22:a minuten. Kan inte Haynes spela jumbomatchen borta mot AIK på söndag blir han TFF:s elfte spelare på skadelistan.

– Jag hoppas att inte Haynes också är borta så vi kan ställa upp en hyfsat elva mot AIK. Gör vi det kan vi rubba dem också, säger Prahl.

Skulle Trelleborg besegra AIK hamnar de regerande mästarna sex poäng efter seriens näst sämsta lag.

– Det är klart att AIK inte är i balans. De är i samma läge som vi, säger Prahl som trots AIK:s 0–4 i går har full respekt inför söndagens möte.

”Alltid en svår match”

– Men AIK borta är ändå alltid en svår match. Och Blåvitt borta vet man hur det är. Det är så jäkla underligt den här säsongen, jag tror att den tidiga starten och planerna har haft betydelse. Jag kan inte hitta någon annan förklaring till att serien ser så pass märklig ut som den gör.

ARTIKELN HANDLAR OM