Astrit fortsätter i ÖSK

Örebro SK får behålla sin anfallsstjärna.

Sportbladet kan avslöja att Astrit Ajdarevic blir kvar i den allsvenska Närke-klubben.

25-åringen har skrivit ett ettårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2016.

Astrit Ajdarevic har tidigare under senhösten varit aktuell för norska storklubben Rosenborg, men blir nu kvar i Örebro SK i allsvenskan.

Under säsongen 2015 bytte den store tekniske anfallaren Helsingborg mot seriekonkurrenten ÖSK.

I den svartvita dressen blev det succé med två mål och nio målgivande passningar på tio matcher (Astrit slutade trea i allsvenskans passningsliga), han var en stor orsak till ÖSK:s uppryckning under hösten med sju segrar och tre oavgjorda på de tio sista matcherna.

"Allsvenskans bästa spelare"

En timme efter Sportbladets avslöjande hade ÖSK kallat till presskonferens.

– Astrit är allsvenskans bästa spelare, jag såg ingen som var bättre under tiden han var hos oss. Vi måste ha väldigt bra spelare i Sverige när varken Astrit eller Martin Broberg är med på landslagets januariturné, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Astrit Ajdarevic var också med på presskonferensen på Behrn Arena i Örebro.

– Jag är glad och stolt över att vara kvar i ÖSK. Det var kärlek på nytt att komma tillbaka – jag är nöjd med ÖSK, tränarstaben och staden, säger Astrit.

Crespo tillbaka

Ajdarevic har tidigare varit ungdomsproffs i Liverpool, och bland annat spelat för IFK Norrköping, Standard Liege, Leicester och Charlton.

Han spelade också 13 matcher för ÖSK under säsongen 2010.

ÖSK startade upp försäsongsträningen under tisdagen, då var också långtidsskadade anfallsprofilen Alhassan "Crespo" Kamara tillbaka i träning.

21-årige Djurgårdsanfallaren Tim Söderström, utlånad till Jönköpings Södra under 2015, är också med på klubbens träningar just nu.

Även anfallaren Pär Ericsson fortsätter att träna med ÖSK, men inget beslut är taget och hans framtid.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark säger att klubben söker två mittbackar och en ytter innan seriestarten.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.