”Han är mitt dåliga samvete”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Så startar MFF i morgon

Rakib petas ur Malmös startelva igen
Foto: Foto: Bildbyrån
Rakib petas ur Malmös startelva igen

MALMÖ. Åge Hareide har spikat startelvan mot Sjachtar Donetsk efter den stängda träningen.

Sportbladet kan nu bekräfta att det blir den väntade uppställningen som ska bärga MFF:s första seger i årets Champions League.

– Han är mitt dåliga samvete, säger Hareide om mittfältaren som än en gång ratas.

Efter matcherna mot PSG och Real Madrid väntar i morgon ukrainska Sjachtar Donetsk på hemmaplan för Malmö i Champions League.

De båda lagen står på noll poäng bakom superklubbarnas sex poäng. I potten i de båda matcherna (MFF åker till Ukraina i nästa omgång) ligger tredjeplatsen i gruppen som ger en Europa League-plats i vår.

– Vi känner själva att det här är den bästa chansen att ta tre poäng. Det gäller att ta tillvara den också, säger landslagsmannen Oscar Lewicki.

MFF hade stängd träning i dag med efterföljande presskonferens med tränaren Åge Hareide och lagkaptenen Markus Rosenberg. Hareide berättade då bara att Felipe Carvalho inte finns med i truppen på grund av sina knäproblem.

Men Sportbladet har nu fått bekräftat från säkra källor att det blir de väntade, vilket innebär att Pa Konate ersätter avstängde Yoshimar Yotun på vänsterbacken och Rasmus Bengtsson är tillbaka som mittback efter att Felipe Carvalho fått starta senast mot Kalmar i allsvenskan.

U21-mästaren kan simma

Med andra ord är det till 10/11-delar samma manskap som startade mot Real Madrid, undantaget är förstås Konate.

U21-europamästaren har fått nöja sig med ett fåtal (fem) matcher från start i år i MFF.

Men han har fina prestationer i Champions League förr. I fjol var han med och tog MFF in i turneringen i avgörande playoff mot Salzburg och startade också i premiären mot Juventus när Ricardinho var skadad.

– Vi får kasta i honom på djupt vatten och se om han kan simma, som Åge Hareide sa då.

Nu ska Konate stoppa brasilianska kantrakteter i Sjachtar.

– Konate simmar bra, inga problem, säger Hareide.

”Borde fått spela mer”

Men han lider lite med sina unga spelare som fått få chanser i år, framför allt innermittfältaren Erdal Rakip som än en gång, men inte oväntat, får stå tillbaka för Oscar Lewicki och Enoch Kofi Adu.

– Erdal är mitt dåliga samvete. En jättetalangfull spelare som borde ha fått spela mer. Han jobbar hårt på varje träning och har en jävla go inställning. Jag gillar den killen otroligt mycket. Men så har vi två andra kvalitetsspelare där, säger Hareide.

Han har stor respekt för den ukrainska klubben som spelar Champions League år efter år.

– Vi ska ta dem defensivt på organisation. Vi ska vara tajta på mittfältet och duktiga i presspelet. Vi får inte åka på kontringar för de är väldigt kvicka framåt, säger MFF-tränaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.