”Bilden som Barça ville stoppa”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ASTV

FOTBOLL

Här är är bilden som Barcelona anklagas för att ha försökt stoppa.

Men efter att La Liga-presidenten Javier Tebas lämnat in ett formellt klagomål fick ungdomslaget ta en bild tillsammans med Real-ikonen Raúl Gonzalez Blanco, skriver AS.

Att Barcelona och Real Madrid är rivaler av stora mått är ingen hemlighet, men frågan är om det inte gått lite för långt när ett ungdomslag inte får synas på bild med en spelare från motståndarklubben.

Det är nämligen huvuddragen i en märklig historia som AS berättar under söndagen. Enligt tidningen var Real Madrid-ikonen, och blivande La Liga-ambassadören, Raúl, på plats i Miami för att besöka en ungdomsturnering där bland andra Barcelonas ungdomslag deltog.

Legendaren, med 102 landskamper för Spanien, befann sig på spelarhotellet där han hälsade och tog bilder med alla lag i turneringen. Men när han kom fram till Barça-killarna nobbade lagledarna ett foto trots att killarna enligt uppgifter gärna ska ha velat ta ett sådant med anfallsstjärnan.

Avslöjades på Twitter

Agerandet fick spridning när turneringsgeneralen José Ramón de la Morena berättade om det på Twitter vilket alltså fick ligapresident Tebas att framföra ett formellt klagomål.

Barçelona hävdar att det agerandet inte bottnade i någon illvilja eller rivalitet mot Real-ikonen.

Och till slut fick också killarna i laget posera med Raúl. Efter att man besegrat Crystal Palace med 4-1 i turneringens första match kom ex-anfallaren ner och tog i hand med alla killarna i laget för att sedan hamna i centrum på en lagbild.  

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN