Publicerad:

ÖSK:s finalhopp: Nordin Gerzic

Av: Marcus Wulcan

Publicerad:

IFK jättefavorit – då sätter Axén press på sin stjärna: ”Måste upp och prestera”

Nordin Gerzic har, precis som hela ÖSK, haft en tung start på årets allsvenska och laget står utan seger efter åtta omgångar. Nu väntar serieledande IFK Göteborg i finalen av Svenska cupen.
Nordin Gerzic har, precis som hela ÖSK, haft en tung start på årets allsvenska och laget står utan seger efter åtta omgångar. Nu väntar serieledande IFK Göteborg i finalen av Svenska cupen.

GÖTEBORG. Ett krisande Örebro SK spelar en av sina största matcher genom tiderna.

Då hoppas Alexander Axén, 44, att storstjärnan Nordin Gerzic, 31, höjer sig.

– Han måste upp och prestera på en betydligt högre nivå, säger tränaren.

Örebro SK grundades 1908 men har ännu inte tagit någon titel. En cupfinal 1988 och en högdramatisk slutomgång i allsvenskan 1994 där IFK Göteborg via vinsten mot Malmö FF tog hem bucklan är det närmaste klubben kommit.

Men efter tunga segrar mot Malmö FF borta respektive Elfsborg hemma har ÖSK nu chansen att snuva jättefavoriten IFK Göteborg på cuptiteln på Gamla Ullevi. Örebro är dock minst sagt formsvagt. Fjolårssexan har inte en enda seger på åtta omgångar och ligger sist i tabellen.

– Vi är stora underdogs så klart. Det kan man väl säga utan att skämmas. Vi har inget att förlora. En seger vore en riktigt stor skräll, säger tränaren Alexander Axén.

”Måste komma igång”

Skönt med ett avbrott i allsvenskan?

– Det går inte att tänka så. Vi måste försöka komma igång över huvud taget. Om vi har haft dåligt självförtroende i allsvenskan så har vi plötsligt inte bra självförtroende i cupen… det funkar inte så riktigt. Men nu är det en enda match och vi ska sälja oss dyrt. I det läget vi är i behöver vi varje positiv grej vi kan få.

Vad är viktigast att tänka på mot Blåvitt?

– Det som är absolut viktigast är omställningslöpen defensivt. Där är de sylvassa. Det kommer krävas något otroligt av oss när det gäller den biten. Det är lätt att prata om det, men man ska göra det också. Sedan är Vibe alltid farlig, men det räcker inte att ha koll på bara honom.

Bara Kamara borta

Förutom långtidsskadade skyttekungen Alhassan ”Crespo” Kamara, 22, har Örebro alla spelare tillgängliga.

– Det känns naturligtvis bra och vi har gjort två rätt så bra träningar i veckan. Jag måste naturligtvis säga det här, men jag tycker att vi tar steg hela tiden.

Spelmotorn Nordin Gerzic har precis som hela laget haft en tung vår. Mot BK Häcken senast blev 31-åringen utbytt i paus.

– Han har varit alldeles för mycket upp och ner och det vet han om själv. Han är viktig för oss och han måste upp och prestera på betydligt högre nivå än vad han har gjort hittills. Det gäller att göra jobbet varje dag och förhoppningsvis kommer han i gång.

”Bra när jag är bra...”

Sportbladet har sökt Nordin Gerzic för en kommentar, men till Fotbollskanalen säger han:

– Jag känner inte att jag har varit bra eller att laget har varit bra och jag kanske har det största ansvaret i det. När jag är bra så brukar laget vara bra.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN