Inget möte mellan U21 och A-laget

avEllen Hellmark

Lars Richt: "Det är praktiskt helt omöjligt"

1 av 3

John Larzon, mannen bakom Facebooksuccén "Alla Vi Som Vill Se U21 EM Mästarna Möta A-landslaget", besökte i går Svenska Fotbollförbundet för att kräva att matchen blir av.

Men så kommer inte att bli fallet.

– Det är praktiskt helt omöjligt, det finns inga matchtider, säger Svenska Fotbollförbundets avdelningschef Lars Richt till Sportbladet.

BILDEXTRA: Var du på plats i Kungsträdgården? Zooma in dig själv i publikhavet

Efter Sveriges premiärseger mot Italien i U21-EM väcktes idén om en match mellan U21-landslaget och A-landslaget hos John Larzon, 27.

Med anledning av detta startade han ett upprop med en Facebook-sida.

I takt med U21-landslagets framgångar i mästerskapet har sidan skördat detsamma och inför EM-finalen i förrgår hade 41 000 personer gillat sidan.

Då gav John Larzon ett löfte – att vid 50 000 gillamarkeringar personligen besöka Svenska Fotbollförbundet och kräva att matchen blir av.

Klockan 7.30 i går var drömgränsen nådd, i dagsläget har 70 000 personer gillat sidan, och i går införlivades löftet.

En omöjlig fråga

Från Svenska Fotbollförbundet deltog förbundets biträdande generalsekreterare och jurist Krister Malmsten i mötet liksom rådgivaren Jonas Nystedt.

Ärendet skickades vidare till avdelningschef Lars Richt och när Sportbladet i dag når honom är ett beslut redan fattat.

– Den här frågan är helt omöjlig och ärendet har egentligen aldrig varit uppe. Det är aldrig aktuellt att två svenska landslag möter varandra, det är praktiskt helt omöjligt. Det finns inga matchtider, U21-landslaget har sina tävlingsmatcher och herrlandslaget har sina.

– Det här ligger inte i något intresse från Svenska Fotbollförbundets sida, att olika landslag inom samma land ska möta varandra.

"Kommer att bli en fortsättning"

John Larzon hade en positiv känsla efter mötet och har det än– trots beskedet från förbundet.

– Jag tror inte att sista ordet är sagt, personerna jag träffade hade inte lika mycket bakåtsträvar keps som Lasse verkar ha. Blir vi 100 000 tror jag att Lasse måste tänka om.

Han säger att han kommer att ta beskedet som tändvätska och att han fortsatt kommer att jobba för att matchen mellan lagen ska bli av.

– Det kommer att blir en fortsättning, många i gruppen har sagt att de är beredda att lyfta det här. Jag jobbar dessutom i samma hus som Svenska Fotbollförbundet och de har sagt att jag får komma förbi när jag vill, jag tänker ta dem på orden.

BILDEXTRA: Dolda budskapen i U21-hjältarnas tatueringar