Hammarby vann efter supermålen

1 av 6
FOTBOLL

Djurgården tog ledningen i Stockholmsderbyt.

Men Hammarby vände och vann efter drömmål av Kennedy Bakircioglü och ”Zlatanmål” av Nahir Besara.

– Jag tänkte bara att jag inte skulle vara sämre än Kennedy, säger Besara.

Stämningen och inramningen var på topp inför derbyt mellan Hammarby och Djurgården. Båda lagens supportrar bjöd på ett mäktigt tifo innan avspark och ljudnivån gick inte att klaga på.

Efter 25 spelade minuter hade Hammarby två jättelägen att koppla greppet om matchen. Kennedy Bakircioglü lyfte bollen i ribban och på returen gick Linus Hallenius på skott när målet var helt öppet. Men Jesper Arvidsson slängde sig och fick en tåspets på bollen.

Klackade in segermålet

34 sekunder senare hade Djurgården tagit ledningen. Ett inlägg hittade in till nyförvärvet från IK Frej, Sam Johnson. Anfallaren gjorde inget misstag och satte sitt första mål i allsvenskan.

Den andra halvlekens inledning var dock Hammarbys. Tio minuter efter paus fick Bakircioglü bollen i utkanten av straffområdet och placerade snyggt in kvitteringen i bortre. Bara minuter senare slog Nahir Besara till med ett minst lika snyggt mål. Besara fick bollen med ryggen mot mål och klackade in 2-1.

– Lite Zlatanmål, det är han som får den typen av idéer. Det går att göra mål på det sättet i allsvenskan också. Att dessutom göra det i ett derby, det kan nog inte bli så mycket bättre, säger C Mores expert Jens Fjellström.

”Ville inte vara sämre än Kennedy”

Hammarby behöll ledningen och allsvenskan kunde inte ha börjat mycket bättre för nykomlingen.

– Fantastiskt roligt att få avgöra ett derby på ett sådant här sätt. Jag ville bara skrika ut och slita av tröjan. Det var fantastiskt, säger Besara.

Även Bakircioglü var lyrisk efter segern.

– Vi fick ett enormt stöd från våra supportrar. De var helt fantastiska. Det kändes helt, helt magiskt. Den inramningen som var har man saknat när man spelar i Superettan. Nu är det riktiga Stockholmsderbyn och det är de här matcherna man vill spela, säger han och berättar om sitt mål.

– Målet är riktigt skönt. Jag bestämmer mig ganska tidigt att jag skickar ut och försöker få den att dyka i bortre. Jag får riktigt perfekt träff och den sitter där den ska. Det känns extra skönt när det blir mål. Det kändes som att jag var nära hela matchen.

Hur är känslan när den går in?

– Den är fantastisk. Speciellt när vi spelar så bra som vi gör i första halvleken och dominerar. Jag har min lobb som tar i ribban och stolpen och ut och så Linus på mållinjen räddar dem. Det är klart att det var någon slags frustration att vi inte leder med 1-0 och så kontrar Djurgården och gör 1-0 från ingenstans. Men vi lovar varandra i omklädningsrummet att vi ska vända på det här och det tycker jag att vi gör på ett riktigt bra sätt.