Pavey: Det är bullshit

avPer Bohman

AIK: Kenny Pavey behandlas orättvist

Foto: Foto: Robin Lorentz-Allard
Pavey på dagens träning.

AIK är säkra på sin sak.
Kenny Pavey fick rött kort i derbyt för att han heter Kenny Pavey.

– Jag får det på grund av mitt namn. Det är bullshit, säger engelsmannen.

Utvisningen på Kenny Pavey rör upp känslor i AIK-lägret. Efter derbyt hävdade tränaren Andreas Alm att engelsmannen behandlas annorlunda än andra spelare i allsvenskan.

– Det är så det funkar, och det måste Kenny tänka på. Han har ett rykte. Alla domare tror att han bara vill tacklas och skada, men han vill faktiskt spela fotboll.

Henok Goitom delar sin tränares uppfattning.

– Han får rött kort på grund av sitt namn.

Dagen efter förlustderbyt är Kenny Pavey fortfarande upprörd.

– Allt handlar om mitt rykte.

"Det är skit"

Pavey är kritisk till att Jonas Eriksson inledningsvis gav fördel till Hammarby efter AIK:arens tackling på Kennedy Bakircioglu, och att domaren plockade upp det röda först när motståndarna reagerade kraftigt och gestikulerade.

– Jag har aldrig sett ett lag få fördel innan ett rött kort. Det var tydligt att han ville se hur hammarbyarna reagerade först, säger Pavey.

36-åringen anar hur det ligger till, och känner att domarna använder dubbla måttstockar.

– Ja, jag får det röda kortet på grund av mitt namn. Det är bullshit. I England är det tvärtom, om en spelare som jag går in hårt i ett derby så ger domaren honom chansen att lugna ner sig. Men det här: det är skit.

"En del pissiga meddelanden"

Kenny Pavey har – milt uttryckt – både fått ris och ros av de egna supportrarna efter utvisningen.

– Jag fått jättefina meddelanden av av fansen, men också en hel del pissiga meddelanden, säger han och ser lite besviken ut innan han fortsätter:

– Men jag älskar inte klubben mindre för det. Så här är det: jag springer igenom väggar för AIK. Jag har alltid gjort det, och kommer alltid göra det. Jag är stolt över att sätta på mig tröjan. Sen gör jag den här typen av tacklingar ibland, tyvärr.

Han uppskattar stödet från nära och kära.

– När jag kom hem på kvällen, och var rätt knäckt, tog familjen hand om mig och tröstade mig. Och i dag på träningen tog mina lagkamrater hand om mig. Det känns skönt att de har min rygg.

ARTIKELN HANDLAR OM