Pa Dembo Touray tillbaka i Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kultmålvakten har skrivit på för Vasalund

Foto: Oskar Månsson

En gammal allsvensk profil är tillbaka i svensk fotboll.
Djurgårdens förre målvakt Pa Dembo Touray har skrivit på för division 1-laget Vasalund.

– Det är en spännande värvning, säger Vasalunds föreningschef Chengis Rehman.

Foto: Oskar Månsson

Pa Dembo Touray, 35, är en av allsvenska stora kultlirare. Den två meter långe gambianske målvakten med den breda leendet gjorde nästan 200 matcher för Djurgården som han tillhörde mellan 2000 och 2011.

Därefter flyttade han till Santos i Sydafrika, men längtan till Sverige har länge varit stark – vilket han bland annat berättade om i en intervju med Sportbladet får två år sedan.

Då drömde han om en återkomst till Djurgården, men de planerna blev aldrig verklighet. Men nu har han alltså skrivit på för Solna-klubben Vasalund som ligger nia i norrettan.

Kontrakt året ut

– Det känns som en kul värvning. Från början gäller kontraktet fram till årets slut och så får vi känna efter sedan. Dembo har en ambition om att jobba inom fotbollen på något sätt även efter karriären, så vi får se hur det blir i framtiden, säger föreningschefen Chengis Rehman.

– Han har en son i Solna och det var många pilar som pekade åt rätt håll. Vi är en förening som jobbar mycket med talanger och vi vill gärna ta hjälp av en sådan profil som Dembo, och hans kontaktnät. Vi jobbar också med några sociala projekt där han kanske kan vara involverad. Men det är bara något som vi snackat lite om.

Sportbladet har också talat med Dembo Touray som har bett att få återkomma. Men en kort kommentar lämnade han redan nu, följt av ett skratt:

– Det är kul!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN