Tre profiler tackade för sig i Åtvidaberg

avMarie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Åtvidaberg har spelat sin sista allsvenska match på Kopparvallen på över ett år.

Trion Henrik Gustavsson, Kristian Bergström och Daniel Hallingström har gjort sina sista hemmamatcher någonsin – efter imponerande 1 896 matcher sammanlagt.

– Det är mycket känslor, samtidigt som jag är tom, säger Hallingström.

I Åtvidabergs sista hemmamatchen i allsvenskan på ett bra tag tackade en hyllad veterantrio för sig.

Efter 1 896 matcher sammanlagt lägger Henrik Gustavsson, Kristian Bergström och Daniel Hallingström nu skorna på hyllan.

Innan avspark mot Örebro hyllades de med tifo, blommor och applåder.

Välförtjänta sådana.

Eller vad sägs om dessa facit:

Henrik "Fimpen Gustavsson, 39 år: 672 matcher och 19 säsonger i A-laget. Fick göra comeback mellan stolparna i den sista hemmamatchen efter den borreliainfektion han ådrog sig i slutet av sommaren.

Kristian Bergström, 41: 670 matcher. Profilen som är allsvenskans äldste målskytt. Blir kvar som talangutvecklare i klubben.

Daniel Hallingström, 34: 554 matcher. Mittbacken som varit i Åtvidaberg sedan 2002.

Totalt har de gjort 1 896 matcher i ÅFF-tröjan.

"En speciell match"

Den sista hemmamatchen blev en förlust där Åtvidaberg började piggt men Örebro var effektivt och gjorde 1–0 genom formstarke Astrit Ajdarevic. Kvitteringen ordade Simon Skrabb på egen hand, ett vackert mål med vänsterfoten, men Örebro fortsatte att ösa på. Gästerna hade en 3–1-ledning innan John Owoeri ordnade en straff som skapade nerv igen. Örebro höll undan och efter matchen hade Hallingström svårt att hitta orden.

– Det är mycket känslor samtidigt som jag känner mig tom. Speciell match. Det var många fina ord och det uppskattas, det är bara att tacka, säger Hallingström i C More.

"Jag är fly förbannad"

Örebros fina höstform håller därmed i sig. Nu har laget gjort över två mål i nio matcher i rad – och inte förlorat på lika många.

Men tränaren Alexander Axén var inte nöjd ändå.

– Jag är fly förbannad, vi gör en jättedålig match offensivt. Det blir match på slutet och då kan det bli ett stolpskott eller vad som helst. Vi kan inte hålla på att larva oss så här, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM