”Om inte Zlatan kan göra det kan ingen”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics fotbollsliv handlar inte längre om några titlar, enligt LA Times-krönikören Dylan Hernandez.

Nu handlar allt istället om att svensken marknadsför LA Galaxy på bästa möjliga sätt – och då kan klubben behöva tåla lite extra, menar han.

– Om Ibrahimovic kritiserar laget eller tränaren, låt honom göra det. Det är halva showen, skriver Hernandez.

Ibrahimovics kombination av talang och vassa citat har gjort honom till en global ikon. Det är samma egenskaper som gör det möjligt för honom att inte bara få uppmärksamhet i sin nya stad utan också behålla den”.

Och det är det som det här handlar om. Framgång här kommer inte mätas i titlar – hur många vet vem som vann MLS förra året? – utan istället om han kan göra sig själv och Galaxy en del av de dagliga sportdiskussionerna i en hyperkonkurrenskraftig marknad”.

”Om inte det här funkar, funkar inget”

Så skriver sportkrönikören Dylan Hernandez i dagens LA Times. Han menar att David Beckham gjorde att flera fick upp ögonen för klubben, men att hans brist på spännande citat eller mål inte gav den önskade effekten om en mer daglig rapportering kring laget.

Det tror krönikören att Ibrahimovic kan ändra på.

Om det här inte funkar, om Zlatan Ibrahimovic misslyckas med att ta Galaxy ut ur skuggan av stadens rika sportlandskap, behöver klubben inte signa en enda namnkunnig stor utländsk spelare till. Om inte Ibrahimovic klarar av att få Los Angeles att bry sig om Galaxy, klarar ingen spelare det.”

En varning till klubben

Han ger också ett varningens finger till klubben, som han menar kan tvingas rätta sig efter Zlatan och även tugga i sig eventuella sågningar.

Det kommer också vara viktigt för Galaxy att låta Zlatan vara sig själv, vilket kan kräva en del behärskning från organisationen. Om Ibrahimovic kritiserar laget eller tränaren låt honom göra det. Det är halva showen.

ARTIKELN HANDLAR OM