”Står inte och faller med en sådan spelare”

Viktiga spelare borta på grund av skador

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

Två viktiga landslagskuggar i Robin Olsen och Albin Ekdal saknas inför VM på grund av skador.

Men ledningen är inte allt för oroad.

– Klart att vi önskar att Albin kommer vara frisk men vi står inte och faller med en sådan spelare heller, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

Svenska landslagets förstemålvakt Robin Olsen har nyligen opererats för sin skadade axel och saknas när Blågult nu samlas för sista gången inför VM-uttagningen.

Janne Andersson hoppas och tror att Olsen kan vara ute och känna på bollen i mitten av april. Han har inte strukit honom men tar inget för givet heller.

”Lång process för båda”

– Experter säger att operationen har gått bra. En informativ medarbetare visade mig röntgenbilder och jag kunde konstatera att den satt rätt och att de skurit rätt axel... Nä, men det har inte varit något bakslag vilket är väldigt positivt. Även Jakob Johanssons rehab går jättebra, jag pratade med honom häromdagen. Men det är en lång process för de båda och man kan inte ropa hej än.

Förutom Olsen och kvalhjälten Johansson saknas även givna innermittfältaren Albin Ekdal, som under en längre tid dragits med skadebekymmer, på grund av en skadad fot.

Han och Hamburg har tagit beslutet att fokusera på rehab istället för att riskera ett nytt bakslag.

”Kommer snabbt i form”

– Albin har varit jättebra de matcher han har varit med oss. Jag har goda förhoppningar med Albin. Jag var med i EM i Frankrike och han kom till EM efter att ha varit skadad länge och gjorde sin första match mot Italien och var väldigt bra, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren och fortsätter:

– Det är skillnad på spelare som behöver en lång startsträcka för att komma i form. Albin har bevisat i hela sin karriär att han snabbt kommer i form. Han är en bra fotbollsspelare. Klart att vi önskar att Albin kommer vara frisk men vi står inte och faller med en sådan spelare heller.

Även Marcus Rhodén saknas i truppen på grund av skada.

ARTIKELN HANDLAR OM