”Hälsa Linnér att han ljuger!”

avPer Bohman

Oscar Linnér hävdar att han inte filmar.

Det ger inte Nordin Gerzic mycket för.

– Hälsa Linnér att Nordin säger att han ljuger! säger ÖSK:s mittfältare efter 1–1 mot AIK.

För en vecka sedan intervjuades Oscar Linnér i Sportbladet. Under säsongen har det ryktats och antytts att målvakten inte är skadad när han lägger sig ner under matcherna. Att Linnér har satt det i system att filma när AIK:s motståndare kommit in i bra perioder under matcherna, för att medvetet få till ett avbrott.

Linnér förnekar

Men Linnér förnekade alla spekulationer.

– Såhär ligger det till: jag har haft en låsning i höften den senaste tiden. När man väl är varm och i gång så känns det okej, men när man står still en längre tid så blir du stel. Då känner jag mig begränsad och måste få hjälp. De knäcker lite och så kan man köra på, sa målvakten och fortsatte resonemanget:

– Det här låter kanske nonchalant, men om jag behöver läkarhjälp så tar jag det. Om det förstör motståndarnas momentum så struntar jag i det. Det är inte mitt problem.

Gerzic: ”Han ljuger!”

Under söndagen tog AIK emot ÖSK på Friends Arena. Hemmalaget ledde visserligen matchen i den andra halvleken men Örebro var inne i en mycket bra period när Oscar Linnér lade sig ner för att få medicinsk behandling.

Efteråt var Örebros mittfältare Nordin Gerzic säker på att målvakten filmade.

– Hälsa Linnér att Nordin säger att han ljuger! säger Gerzic som noterat Linnérs förklaring i Sportbladet.

”Då får han plötsligt ont”

Veteranen var dock inte förbannad, utan verkade snarare road av situationen.

Hur menar du?

– Han (Linnér) har problem och "bryter ihop". Jag började skratta direkt när jag såg det men det är vad det är. Det är inte en skada. De har tagit det där taktiska knepet från Alexander Axén. Det är en taktisk grej. Vi kan inte spela vårt spel om han lägger sig ner. Det är en taktik som AIK kört i många matcher när de hamnat i problem. Då får han (Linnér) plötsligt ont, säger Gerzic.

Är det frustrerande?

– Nej. Vad ska vi göra åt det? Vi har också gjort så. Då får man bryta matchen, ta lite nya taktiska direktiv och försöka göra något bra. För AIK lyckades nästan vinna matchen under de fem första minuterna efter att Linnér la sig ner i den andra halvleken.

Matchen slutade 1–1.

ARTIKELN HANDLAR OM