”Värd lika mycket som Alexander Isak”

Hur mycket är Kristoffer Olsson värd?

Jävligt mycket – om du frågar hans lagkamrater.

– Jag är inte förvånad om vi får nästan lika mycket för Kristoffer Olsson som vi fick för Alexander Isak, säger Oscar Linnér.

Det finns förstås flera spelare som utmärkt sig i årets succéupplaga av AIK. Men frågan är om inte Kristoffer Olsson och Oscar Linnér är allra hetast på transfermarknaden: unga, dominanta spelare med meriter från Sveriges U21- och A-landslag.

– Vi delar rum, jag och Kristoffer, så vi pratar en hel del om framtiden. I år har vi samma mål: vinna en titel med AIK, eftersom de har gett oss förtroende i tuffa tider. Om vi ska lämna så måste det passa både AIK och oss, säger Linnér.

”Presterat så oerhört bra”

Målvakten ser Olsson som AIK:s allra mest glimrande guldklimp.

– Han har presterat så oerhört bra i år och har en enorm utvecklingskurva. Kristoffers potential är enorm. Och så har han lyckats vända en negativ trend, som den han hade förra säsongen, vilket gör att jag tror att AIK kan få väldigt stora pengar för honom.

Hur stora pengar?

– Som fotbollsbranschen ser ut i dag, med extremt uppressade priser, så skulle jag inte bli förvånad om vi får nästan lika mycket för Kristoffer Olsson som vi fick för Alexander Isak. Nu är han med i A-landslaget också, och då höjs summorna.

Det är väldigt stora pengar?

– Ja, och det vore bra för AIK. Kan vi få en bra ekonomi så kan vi ta nästa steg som klubb. Tidigare har vi kommit tvåa i allsvenskan och presterat sådär i Europa, men nu är vi på frammarsch och ekonomin blir fortsatt stark om vi kan sälja Kristoffer.

Björn Wesström undviker att uttala sig om specifika siffror, men säger så här:

– För mig Kristoffers värde följande: han är skillnaden på att spela vacker eller cynisk fotboll. Han spelar fotboll på ett sätt som är vackert, säger sportchefen och fortsätter:

– Vi kan bestämma vad vi säljer för, men inte vad andra klubbar är beredda att betala. Men för oss är han värd oändliga summor, men jag vill betona att vi inte värderar spela i specifika summor utan efter hur de kan bidra till oss som klubb.

Stort intresse för Olsson

Det finns stort intresse för Olsson, berättar Wesström, men ännu inte konkreta bud.

Vad säger då huvudpersonen?

– Det är möjligt att jag spelar utomlands nästa år. Men just nu är tankarna på AIK och nästa match. Sen vet jag att AIK köpte mig för rätt stora pengar för att kunna sälja mig senare. Det förstår jag.

Linnér säger att AIK kan få lika mycket pengar för dig som för Isak?

– Haha. Oj då. Det vet jag inte. Men visst, i fotbollen går priserna upp mycket just nu. Klubbarna kan lägga mycket pengar. Men så stora pengar skulle jag inte tro, men det är klart att man är värd en hel del.

Mittfältaren hoppas att AIK får en rejäl slant den dagen de säljer honom.

– Det skulle betyda väldigt mycket. De tog mig under en period där jag hade ett stukat självförtroende och när jag behövde en nytändning. Det är jag otroligt tacksam för. Så det är klart att man vill ge tillbaka.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.