Sprickan

FOTBOLL

Öis sparkar Tryggvi – Zoran: Jag ser honom som vår

1 av 2 | Foto: Kollisonskurs Örgrytes styrelsen har gett isländske spelaren Tryggvi Gudmundsson sparken, men det verkar inte nytillträdde tränaren Zoran Lukic bry sig om. "Jag ser honom fortfarande som Örgrytes spelare", säger han.

GÖTEBORG

Örgrytes nye tränare Zoran Lukic, 48, är redan på kollissionskurs med klubbens ledning.

Styrelsen har gett kontroversielle spelaren Tryggvi Gudmundsson, 30, sparken.

- Jag ser honom fortfarande som Örgrytes spelare, säger Lukic.

Örgrytes spelartrupp samlades i går för premiärträning under nye tränaren Zoran Lukic efter en månadslångt uppehåll.

Enligt Göteborgs-Posten fick Tryggvi Gudmundsson under gårdagen också det definitiva beskedet att han inte ingår i Örgrytes planer under 2005.

- Det var inget roligt meddelande att få. Jag hade hoppats på en bättre avslutning i klubben. Men om jag hittar en ny klubb är det ingen kris för mig, säger Gudmundsson diplomatiskt.

30-åringen, som under ledigheten gifte sig med sin Hrafnhildur på Island och nyligen återvände till Göteborg med barnen Andri, 5, och Tinna, fem månader, har kontrakt med Öis över ytterligare två säsonger.

Sportchefen förvånad

Sportchefen Stefan Allbäck blir förvånad när Sportbladet ringer för att få en kommentar angående beslutet kring Tryggvi Gudmundsson.

- Det här är inget nytt. Det är något som vi meddelat honom sedan länge. Han kommer inte spela för oss i år och det finns ett par intresserade klubbar, säger Allbäck.

Spelarna visst inget

Men beslutet är uppenbarligen inget som Örgrytes spelare kände till.

- Har Tryggvi fått sparken? Det var en nyhet för mig, säger försvararen Anders Prytz, 28, som är med i spelarrådet.

- Jag har hört snacket, men visste inte att ett definitivt beslut var taget, säger lagkaptenen och målvakten Dick Last, 35, och fortsätter:

- Personligen tycker jag det är jättetråkigt. Tryggvi Gudmundsson har karaktär och är en underbar person. Vi i spelarrådet har meddelat styrelsen att vi vill ha honom kvar i truppen. Samtidigt får vi acceptera styrelsens beslut, säger Last.

Omstridd spelare

Islänningen var den som räddade kvar Örgryte i allsvenskan via ett turligt mål på övertid i kvalet mot Assyriska.

Samtidigt har han varit omstridd. Gudmundsson kritiserade offentligt förre tränaren Jukka Ikäläinen och han blev också avstängd efter provokativa gester mot en assisterande domare i samband med en allsvensk match.

Men Gudmundsson stil är inget som avskräcker Zoran Lukic.

- Som ledare ska vi kunna hantera olika personligheter, inte bara snälla pojkar, säger Lukic.

- Beslutet kring hans framtid i Öis togs innan jag kom till klubben. Så länge han är med i truppen kommer jag behandla honom på samma sätt som alla andra. Jag ser honom fortfarande som Örgrytes spelare, säger Lukic till Sportbladet.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM