Sprintern som ska frälsa Hammarby

FOTBOLL

10,2 på 100 meter: Jag är väldigt snabb

1 av 2 | Foto: SÖKANDET ÖVER Hammarby har sedan den allsvenska säsongen startade letat efter en anfallare. I går presenterade klubben Aluspah Brewah som tidigare spelat i bland annat belgiska Charleroi.

Hammarby har letat och letat.

Men nu kan jakten efter en ny anfallare vara över.

Speedkulan Aluspah Brewah, 20, har imponerat i både match och träning.

- Han är snabb i djupled och verkar ha bra spelsinne, säger tränare Anders Linderoth.

Redan innan årets allsvenska startade klargjorde Hammarbys tränare Anders Linderoth att anfallet behöver förstärkas om klubben ska ha någonting med guldstriden att göra. Nu verkar det som om Linderoth får sin önskan uppfylld. Sierra Leone-födde Aluspah Brewer kan vara "frälsaren" klubben har letat efter.

"Snabb i djupled"

- Jag har i stort sett bara sett honom under matchen i går. Där visade han bra kvalitéer. Han är snabb i djupled och verkar ha bra spelsinne, säger Linderoth till Sportbladet.

Aluspah har nästan fyra säsonger i den belgiska förstadivisionen bakom sig. Han kom till Charleroi som sextonåring och nyligen var han på provspel även hos den brasilianska klubben Flamengo.

Där sägs han ha noterats för tiden 10,2 på 100 meter - vilket är bara två hundradelar sämre än Peter Karlsson åtta år gamla svenska rekord på distansen.

Vill till Hammarby

- Mina främsta styrkor är att jag är stark i kroppen och att jag är väldigt snabb. Sedan gör jag givetvis många mål, säger han till klubbens hemsida.

- Jag vill verkligen spela för Hammarby. Alla är så snälla här, från spelare till ledare. Man får hjälp och stöd, vilket gör mig glad. En annan sak som är kul är att det är så många unga spelare i laget, säger Aluspah Brewah.

Vd:n Henrik Appelqvist är hemlighetsfull när han får frågan om vilket skede förhandlingarna är i.

- Jag får inte kommentera det. Men jag kan säga att beslutet kommer att tas först efter helgen.

Hammarby testar för närvarande även den förre Ajax-spelaren Brutil Hosé. Den 24-årige anfallaren är landslagsman i Nederländska Antillerna och kommer närmast från spel i FC Dordrecht i den holländska andradivisionen.

Har provspelat i brasilianska Flamengo

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM