...men Pablo tjänar miljoner på missen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-15

Platserna på kortsidan, långt bakom målet, är de sämsta man kan få på en fotbollsarena.

Om man inte ser en straffläggning med David Beckham i huvudrollen.

Då kan en sådan plats vara värd drygt 90 miljoner kronor.

GULDBOLLEN Pablo Carral, 25, med matchbiljetten och lyckobollen som lär göra honom till en rik man.

Ni minns säkert matchen och straffhistorien. David Beckham halkade, missade sin elvametersspark mot Portugal och skickade England ur turneringen. Men den engelske lagkaptenen gjorde samtidigt en spanjor till en rik man - en ruskigt rik man.

- Det var otroligt att bollen nådde till mig, eftersom jag satt så långt bakom målet. När jag lämnade arenan fick jag skydd av mina två vänner, samtidigt som jag gömde bollen under mina kläder, säger Pablo Carral, 25.

Tio miljoner euro

Carral fångade lädret som nu är ute för försäljning på den spanska versionen av auktionssajten eBay. Auktionen startade i måndags och utropspriset var en euro, knappt tio kronor.

Det dröjde inte länge innan det passerade miljonstrecket och priset är nu uppe i ofattbara tio miljoner euro. Nittiotre miljoner kronor - för en boll.

- Ingenting liknande har någonsin hänt i Spanien, säger Inma Solis från spanska eBay.

Risken är dock stor att budgivningen har spårat ur på grund av många oseriösa bud. Företaget jobbar nu för fullt med att lösa detta.

- Vi måste kolla upp alla bud med våra avdelningar i andra länder och försöka ta bort de bud som vi tror är falska, säger Inma Solis.

Här är andra dyra sportprylar

Emir Osmanbegovic