”Zlatan är en streetfighter”

FOTBOLL

Sneijder: Vi har lärt oss arrogans i Ajax

Zlatan Ibrahimovic var den som tipsade Inter om att köpa Wesley Sneijder.

Nu hyllar holländaren sin förre lagkamrat och försvarar svenskens rykte som något av en egoistisk spelare.

– Vi är lika. Vi är båda streetfighters, säger Sneijder till Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic har själv sagt i intervju med Voetbal International att det var han som, under tiden i Inter, tipsade president Massimo Moratti om att köpa Wesley Sneijder. När svensken sedan lämnat klubben ledde holländaren Inter till trippen med segrar i ligan, Champions League och italienska cupen 2010.

”Vi träffas i Milano”

Nu hyllar 27-åringen Ibrahimovic.

– Vi spelade tillsammans (i Ajax) och jag gillar hans karaktär. Vi träffas ibland i Milano. Vi är lika. Vi är båda streetfighters, säger Sneijder till Gazzetta dello Sport.

Sneijder försvarar också Ibrahimovic från kritiken att han ibland inte alltid tänker på lagets bästa. Enligt mittfältaren ingår just den mentaliteten i Ajax framgångsrika fotbollsutbildning.

”Lär dig att vara arrogant”

– Ajax-skolan lär dig att alltid vara lite arrogant och tro att du alltid ska vinna. Jag hade också en tuff ungdom där jag inte var den längsta spelare utan var tvungen att kämpa mot större spelare, säger Sneijder.

– Jag har också gått för långt i flera matcher under mina 12 aktiva år. En gång blev jag avstängd i fyra matcher. Det är inget jag ångar. Ibland är det bra att få avreagera sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A