”Jag dog två gånger – sen fortsatte jag dricka”

FOTBOLL

Gazza om bilolyckan

Nu talar Paul Gascoigne ut om bilolyckan som nästan kostade honom livet.

44-åringen satt i baksätet på en bil som skenade in i en byggnad i Newcastle – varpå rykten cirkulerade om att fotbollslegendaren omkommit.

– Läkarna sade att jag dog två gånger i ambulansen, säger Gascoigne till The Guardian.

Det var i juni förra året som Paul Gascoigne var inblandad i den allvarliga olyckan. Engelsmannen var en av två passagerare i en bil som körde rakt in i en byggnad i Newcastle.

”Står i tidningen att du är död”

– Dagen efter sade läkarna att jag dog två gånger i ambulansen, säger Gascoigne till The Guardian.

44-åringen punkterade en lunga, skadade sitt ansikte och ådrog sig en permanent skada i höften. Rykten cirkulerade sedan om att den förre fotbollsstjärnan hade omkommit.

– Jag gick längs gatan när en kille kom fram helt chockad och sade ”Gazza?” och jag sade ”ja” och han sade ”Åh, det står i tidningen att du är död. Det har just kommit en nyhetsflash”. Jag sade bara ”Jaha, är jag. Bry dig inte om det” och fortsatte gå, säger Gascoigne.

”Åkte hem och fortsatte dricka”

Gascoigne, som var ute på en pubrunda innan olyckan, säger att han själv inte var särskilt skakad av upplevelsen.

– Nej, inte direkt. Efter kraschen åkte jag hem och fortsatte dricka.

44-åringen säger sig nu vara nykter men för en daglig kamp mot sin alkoholism.

– Jag är aldrig säker. När jag avslutat den här intervjun kanske jag går och tar en drink. Jag vet helt enkelt inte, jag vet bara att jag inte kommer att dricka de närmaste tio minuterna. Det är jag säker på. Jag vet ingenting om i kväll. Så fort jag blir för självsäker slutar det med att jag börjar dricka igen. Så jag måste hela tiden vara på tå.