Betalar 21 miljoner – för en 15-åring

FOTBOLL

”En ny Rooney”

Foto: Evertons manager David Moyes.

Everton tror sig ha hittat en ny Wayne Rooney.

Enligt BBC betalar klubben motsvarande 21 miljoner kronor för Bradfords 15-åring George Green.

– Han har hög potential, säger Evertons akademichef Alan Irvine.

Wayne Rooney kom till Everton som nioåring, förädlades och såldes som 18-åring vidare i en mångmiljonaffär till Manchester United. Nu hoppas klubben att George Green ska ta samma resa.

'Jagades av Bayern och 'Spurs'˝

Enligt BBC betalar Everton motsvarande 21 miljoner kronor för den 15-årige anfallaren som hämtas från Bradford. Även Tottenham och tyska Bayern München ska ha varit med i budgivningen.

– George är en ung spelare som har attraherat ett antal klubbar. Vi är glada att få honom och ser fram emot att jobba med honom här i akademien. Han har hög potential men just nu är det allt. Han har mycket jobb framför sig, säger Evertons akademichef Alan Irvine till BBC.

”Kan bli en ny Rooney”

Bradford säger sig vara mycket nöjda med affären som, utöver den rena köpesumman, inkluderar en generös vidareförsäljningsklausul.

– Det här är en av de största affärerna någonsin för en 15-åring från en League Two-klubb. Men George är den bäste jag någonsin sett på sin position i den åldern. Han kan bli en ny Wayne Rooney eller Paul Gascoigne, säger Bradfords utvecklingschef Archie Christie.

ARTIKELN HANDLAR OM