Blackburn in i jakten på Bangura

Publicerad 2011-08-28

PL-klubben utmanar Celtic: ”Folk är på väg till Sverige”

Celtic har brittisk konkurrens om Mohamed Bangura. Till dagens AIK-match har Blackburn beslutat att flyga in klubbens sportsligt ansvariga till Sverige.

– Vi har följt honom väldigt noga den här säsongen, säger Premier League-klubbens scout Rolf Andersson.

TRE HETA KLUBBAR Med bara några dagar kvar innan transferfönstret stänger är det oklart var Mohamed Bangura spelar efter 1 september. Det kan bli skotska Celtic, engelska Blackburn eller att han stannar kvar i svenska AIK.

Mohamed Bangura är nära en övergång till Celtic. Enligt uppgifter till Sportbladet har anfallaren ansökt om visum för att kunna åka till Skottland i morgon.

”Ingenting är spikat”

Men den skotska klubben är inte ensam om intresset.

– Blackburn har tittat på honom sedan säsongens början. Saker har hänt senaste året med nya ägare, ny organisation och nya prioriteringar, men nu är intresset stort igen, säger Rolf Andersson, som ansvarar för Blackburns scoutning i Skandinavien.

Premier Leaguelaget behöver inte längre scouta, utan ska snarast bestämma sig för att försöka få till en affär eller låta bli. Därför har de planerat att skicka en delegation ur den sportsliga ledningen till Råsunda i dag.

Senaste gången något liknande skedde runt Bangura var förra måndagen, då representanter för belgiska Club Brügge var i Sverige och såg en match. Dagen efter lämnade de ett bud som AIK refuserade.

Nu vill inte Rolf Andersson gå händelserna i förväg.

– Jag vet att folk är på väg till Sverige. Men jag vill också påpeka att ingenting är spikat eller bestämt. I de här lägena händer saker så fort att jag inte vet om de kommer förrän jag ser dem här.

Vem är det som har tänkt komma?

– Jag kan inte bekräfta vem som kommer från England eller vilken kontakt han har med AIK. De har inte bestämt möte efter matchen heller.

Nöjda med spelstilen

Rolf Andersson är konkret. Blackburn vill köpa en anfallare och ser Mohamed Bangura som högst tänkbar. Men de har fler namn på listan, enligt Sportbladets uppgifter bland annat iraniern Karim Ansarifard, och har inget tydligt huvudspår.

Om klubbledningen kommer till Råsunda behöver inte Bangura oroa sig för att rasera sina chanser genom en plattmatch. Klubben har enligt Andersson redan sett nog och blivit nöjd med anfallarens spelstil.

– Det har inte att göra med prestationen i matchen om det blir en affär. Det handlar mer om hur man prioriterar. Vem man vill köpa. Det vet vi inte nu, säger Rolf Andersson.

Följ ämnen i artikeln