Kan ändå straffas med poängavdrag

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Bollkallen också matchfunktionär

Sportbladets film rentvår AIK och Syrianska från knallskottet som skadade assisterande domaren Daniel Wärnmark.

Men någon av klubbarna kan fortfarande drabbas av poängavdrag.

Det knallskott som brännskadade en bollkalle misstänks komma från AIK:s sektion.

Sportbladets exklusiva bilder visar hur knallskottet som skadade assisterande domaren Daniel Wärnmark kom från utanför arenan. Men klubbarna kan fortfarande straffas.

”Fungerar som funktionär”

En bollkalle brännskadades av ett annat knallskott i skandalmatchen och de betraktas, precis som de assisterande domarna, som matchfunktionärer.

– Det måste vi anse att han är. Han fungerar som funktionär under matchen, säger Khennet Tallinger, ordförande i fotbollförbundets disciplinnämnd, till Radiosporten.

Det innebär att klubbarna fortfarande kan straffas med poängavdrag för skandalen i Södertälje. Våld mot funktionär, som brottet rubriceras som, kan ge poängavdrag med maximalt sex poäng för det lag som fälls för att bära skulden.

”Ska inte behöva vara så”

Bollkallen höll till framför AIK:s klack, och enligt hans tränare i pojkar 97, Tommy Mäkinen, är det ingen tvekan om att det i det fallet är Solnaklubben som är ansvarig.

– Ja, och det som är jobbigt här är att många av killarna har förebilder i AIK. De gillar att se Bangura spela. Vad ska de säga nu?

– Det ska inte behöva vara så att man kommer hit och hjälper till som bollkalle och så måste man vara rädd. Jag hoppas att alla förstår hur fel det här är.

ARTIKELN HANDLAR OM