Hamréns sms-attack

FOTBOLL

Skickade 82 sms i natt: ”Jag hoppas att de inte hade telefonerna på”

1 av 9 | Foto: Direkt efter slutsignalen bröt det stora jublet ut på Sveriges bänk. ”Players managern” Marcus Allbäck och Erik Hamrén ger varandra en stor kram.

Klockan fyra på natten kunde Erik Hamrén fortfarande inte somna.

Då satte sig förbundskaptenen och svarade på 82 grattis-sms.

– Jag hoppas att de som skickade inte hade telefonerna på, för jag vet inte vad klockan var när jag hade svarat på det 82:a sms-et.

Foto: Sportbladet träffade Erik Hamrén i morse, i lobbyn på Scanic Park.

Det var trötta, men lyckliga landslagsspelare som Sportbladet träffade i morse på spelarhotellet Scandic Park i Stockholm.

– Det känns fantastiskt, man har väl inte hunnit smälta det än. Det blev fest efter matchen i går och nu har man precis vaknat upp, säger Sebastian Larsson.

När kom du i säng i natt?

– Oj, jag vet inte. Fem nånting.

Och i dag går du bara runt och mår gott?

– Ja, jag hoppas att jag mår gott om ett tag också...

Kim Källström:

– Vi tog oss ner på stan och firade tillsammans. Det är mycket känslor. Mycket press och förväntningar som släpper efter att vi har hållit på med det här kvalet i ett och ett halvt år.

”Bättre än jag hoppats”

Källström knorrade in en drömfrispark och Sebastian Larsson klev fram och stänkte in 2–2 på straff.

– Jag kände mig självsäker och hade tro på mig själv när jag la upp bollen, men att jag skulle klippa upp den rakt upp i krysset var bättre än vad jag hade hoppats på, säger Källström.

– Det kändes att det var lite mer press än vanligt. Men någon måste ju ta straffen och den här gången blev det jag. Jag och Rasmus hade ansvaret för straffarna och det blev som det brukar, att vi tittar på varandra och sedan blev det jag som tog den, säger Larsson och ler.

”Kunde inte sova”

Förbundskaptenen Erik Hamrén festade inte lika hårt som spelarna, men hade inte många sovtimmar i natt.

– Jag vet inte när jag somnade i natt. Jag gick och la mig fyra och tänkte, nu kommer jag somna eftersom jag är trött och sliten. Men jag kunde inte sova. Jag bara låg med ögonen i taket, så till slut började svara på sms. Jag hade 82 sms, det är ganska häftigt. Jag hoppas att de som skickade inte hade telefonerna på, för jag vet inte vad klockan var när jag hade svarat på det 82:a sms-et. Men då slocknade jag.

Var det något sms från Zlatan?

– Hehe, vilka jag har fått ifrån håller jag för mig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM