Danske Bundesliga-spelaren avstängd

FOTBOLL

Även lagkamraten Alexander Madlung skickades hem

Vfl Wolfsburg är indraget i bottenstriden av Bundesliga.

I ett försök att vända på skutan väljer lagets tränare att stänga av Thomas Kahlenberg, 27, och Alexander Madlung, 28.

– I vår situation behöver vi spelare som ger 100 procent, säger Pierre Littbarski.

Foto: FOTO: SCANPIX
Alexander Madlung och Thomas Kahlenberg.

För två år sedan vann Vfl Wolfsburg tyska Bundesliga under Felix Magaths ledning. Inför den här säsongen satsade klubben på engelska Steve McClaren, som gjorde succé med FC Twente i Holland.

Satsningen var dock inte lyckosam och för lite mer än en vecka sedan fick engelsmannen sparken. Pierre Littbarski tillsattes då som tillfällig tränare för klubben som ligger en placering ovanför nedflyttningsstrecket. Wolfsburg har samma poäng som laget under, men har gjort ett mål mer.

Littbarskis första åtgärd var att stänga av stjärnan Diego. Den brasilianske mittfältaren hade mot Hannover 96 tagit hand om en straff utan tränarens godkännande. Och det blev inget mål på straffen som Diego stal.

Fler åtgärder

Nu hettar bottenstriden till ännu mer och i dag meddelade Wolfsburg på sin hemsida att Thomas Kahlenberg och Alexander Madlung också stängs av. Den danske mittfältaren har spelat 13 matcher och gjort ett mål den här säsongen. Båda spelarna saknar inställningen som behövs, tycker Littbarski.

– Jag sa till dem och till laget att i vår situation behöver vi spelare som ger 100 procent, som är koncentrerade och identifierar sig med klubben. Det känner jag inte att de gör nu, säger Pierre Littbarski till Wolfsburgs hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga