Zlatan och Cassano hyllas i hela Italien

FOTBOLL

Milans radarpar får högst betyg i italiensk press

MILANO. Zlatan Ibrahimovic och hela hans Milan hyllas i italienska tidningar efter målshowen mot Parma.

”Passningen till Seedorf var en pärla” skriver Corriere della sera om Zlatans insats i målshowen mot Parma på San Siro.

”Han fick Seedorf att göra mål och är alltid aktiv, hela tiden farlig” skriver Gazzetta dello sport som ger Zlatan en sjua av tio i betyg, en siffra han delar med bland annat tvåmålsskytten Robinho och Clarence Seedorf. Gazzettan kallar Zlatan framspelning till 1–0 målet för ”genialitet” och bara Antonio Cassano får högre betyg, en åtta, av den rosa tidningen som utser honom till bäst på plan.

”Var grande”

”Passningen till Seedorf var en pärla och assisten till Cassano var 'grande'”, skriver Corriere della sera som konstaterar att tränaren Massimiliano Allegri ”kostar på sig lyxen att byta ut honom i 69:e minuten; undrar vad Zlatan tycker om det?”, med hänvisning till Ibrahimovics uttalanden om att han känt sig sliten på slutet, något som fick Allegri att konstatera att ”Ibra gillar att säga att han är trött” i veckan.

Cassano bäst

Zlatan får en sjua i betyg, liksom Robinho, medan även Corriere della sera utser Antonio Cassano till bäst på plan, med en åtta.

”Han var värd att få göra ett mål med tanke på den talang som han erbjuder resten av laget” skriver Corriere dello sport, som liksom övriga två tidningar ger Zlatan en sjua i betyg och Antonio Cassano en åtta.

”Cassano har aldrig varit mållös så här länge, men sett till gårdagens mål var det kanske värt väntan” skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM