”Jag har saknat allsvenskan”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-05

Örebro nära att värva måltjuven Andreas Haddad från Assyriska

Örebro är på väg att göra vinterns hetaste värvning i allsvenskan.

Sportbladet kan avslöja att Andreas Haddad, 28, är nära att skriva på för toppklubben.

– Jag har saknat allsvenskan och jag har pratat med Örebro, bekräftar Haddad.

Örebro SK nöp en, lite överraskande, tredjeplats i årets allsvenska men sedan säsongsavslutningen i november har laget tappat sin bästa målskytt för säsongen i Paulinho, fem fullträffar.

Brassen har redan återvänt till sin sydkoreanska klubb Busan I´Park och det har ryktats om att landsmannen Alvaro Santos från Örgryte var på väg att ersätta.

Så blir inte fallet.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Andreas Haddad, fostrad i Assyriska, att skriva på för klubben i dagarna.

”Lutar åt att det blir Örebro”

Haddad återvände till Assyriska i höstas efter en sväng i den norska, danska och omanska ligan och vräkte in mål för Superettanklubben.

– Jag har varit och hälsat på i Örebro. Vi har fört en diskussion och det lutar åt att det blir ÖSK. Jag gillar klubben och deras sätt att spela fotboll. Det skulle vara roligt att spela för dem, säger Haddad som har längtat tillbaka till Sverige och att få spela i allsvenskan igen.

– Jag har saknat Sverige och allsvenskan. Jag var väldigt ung senast jag spelade där och det har varit ett mål att få komma tillbaka.

Det var aldrig aktuellt att stanna i Assyriska?

– Assyriska är min klubb, det är vårt landslag, men jag bestämde mig tidigt för sikta på någonting annat, säger Haddad som var och provtränade med holländska Feyernood i höstas.

Här får du ytterligare en anledning att spela i allsvenskan – du får en chans att sänka Syrianska...?

– Haha... Ja... vi får se hur det blir med det. Men jag gläds med Syrianska, de är duktiga och jag önskar dem all lycka.

Följ ämnen i artikeln