AIK om domen: ”Helt knasig...”

avHenrik Lundgren

Även Hammarby rasar: ”Klart vi inte har råd med det”

Hammarby har inte råd att betala för säkerheten.

Och AIK rasar.

- Domen är ju helt knasig. Jag vet inte om de har någon uppfattning om hur elitklubbar bedrivs i dag och vilken ekonomi de har, säger AIK:s vd Annela Yderberg.

Foto: Lars Pehrson/SvD/SCANPIX
Annela Yderberg, vd i AIK.

Kammarrättens utslag angående Örgrytes överklagan får konsekvenser också för övriga svenska lag som ombildats till aktiebolag. Däribland AIK, Djurgården och Hammarby, som inte mottog domen med glädje.

- Man har tolkat lagen på ett sätt som inte stämmer överens med hur svensk elitfotboll drivs, säger AIK:s vd Annela Yderberg till TT.

”Vi har inte råd”

Både AIK och Hammarby har problem med ekonomin, och ökade säkerhetskostnader skulle förvärra situationen ytterligare.

- Det är klart att vi inte har råd med det i dagsläget, säger Göran Rickmer, evenemangsansvarig i Hammarby.

Han vill inte uttala sig mer innan han har läst domen, men säger:

- Det är klart att ingen vill ta en massa onödiga kostnader för poliser som är i tjänst, så enkelt är det. Sedan kan man diskutera vem eller vilka som ska betala för vad.

Stockholmspolisen: ”Vi har inte tagit ställning”

Läget i Stockholm är extra prekärt, med tanke på ökade våldscener i samband med både fotbolls- och hockeymatcher. Men Stockholmspolisen har ännu inte bestämt om de kommer att kräva betalt av klubbarna.

- Vi har tittat på möjligheten tillsammans med polismästaren i Stockholm, men vi har inte tagit ställning i frågan ännu. Men det är ett bra påtryckningsmedel för polismyndigheten i våra diskussioner med klubbarna, säger Isabell Thorén, kommenderingschef vid operativa avdelningen hos Stockholmspolisen.

Hon ger dock lugnande besked till stressade klubbkassörer.

- Först ska vi få ner våldet och därefter ta itu med den här frågan. Så har vi sagt och vi fortsätter på den inslagna vägen. Men vi överväger absolut att ta betalt för våra tjänster.

ARTIKELN HANDLAR OM